L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 de març del 2019

Compromís guanya: La Fiscalia arxiva la querella penal presentada contra els festivals de la platja


La Fiscalia de Medi Ambient de València ha arxivat la denúncia presentada por un veí de la platja de Tavernes pel soroll que feien els festivals a l’estiu, sobre tot l’Iboga Summer. L’escrit de la fiscalia que ha tingut entrada al consistori, indica que després d’estudiar la documentació remesa per l’Ajuntament procedeix a l’arxivament (vore document adjunt).

L’escrit insta a l’Ajuntament a adoptar mesures que minimitzen en tot el possible les molèsties als veïns en els possibles festivals futurs a celebrar en la platja. La decisió de la fiscalia ve a donar la raó al govern de Compromís que, en el seu dia, ja va manifestar que havia posat tots els mitjans per evitar les molèsties d’uns festivals que duren només uns dies, cosa que es confirma amb l'arxivament de la querella penal.

El regidor de festivals, Josep Llácer, ha remarcat que totes les llicències sempre s'han concedit segons la legislació i tenint en compte el soroll que pot donar-se amb una actuació musical, a més de que la Policia Local sempre ha estat controlant les emissions sonores. També cal recordar que es va canviar el sentit d’orientació de l’escenari, i es van habilitar zones d’acampada en lloc més apartat. 



“El govern de Compromís està satisfet per l’arxivament. Ja varem dir que els permisos estaven atorgats legalment i sempre hem confiat en que la denuncia no aniria endavant. No es pot comparar la situació amb la que viuen altres localitats, que tenen punts en la platja on tots els dies hi ha marxa i soroll. Ací la celebració del festival són esdeveniments puntuals, d'uns dies de durada, celebrats en unes dades concretes, no són activades continuades que molesten durant tot l'estiu” indicava el regidor.

Tal com vam publicar el passat 24 de novembre la denúncia a Fiscalia havia estat realitzada per un estiuejant de la platja, i tal com es va dir seria la mateixa persona que feia uns anys ja havia denunciat a l'Ajuntament amb l'objectiu de que la zona de Padur fora declarada “zona acústica saturada de soroll”. En aquella ocasió la denúncia no va prosperar i el jutjat va arxivar totes les diligències.

Es donava la circumstància en el cas de l’actual denuncia que el denunciant no viu en la zona de festivals, sinó a uns 2 km, i hauria basat la denúncia en la documentació que li va facilitar la plataforma veïnal, com confirmava la premsa aquells dies, encara que la plataforma es va deslligar de l’actuació del veí.

El govern de Compromís i la diputada de Turisme visiten l'Iboga  

Festivals per beneficiar la platja 


El govern de Compromís ha impulsat els festivals en la platja perquè considera que donen vida, promocionen la platja i el sector turístic, i són activitats que s’han demostrat en aquests anys que repercuteixen positivament en el sector hostaler i la economia de la platja, que ha canviat la dinàmica de ser una platja morta i sense ambient a ser una platja viva i dinàmica.

Compromís continuarà, en paraules de Llacer, aquesta política de festivals pel gran impacte econòmic, publicitari i turístic que tenen a la nostra ciutat i platja, a banda de l'interès cultural i de millora de l'ofereix lúdica. “Seguirem potenciant la realització de festivals a Tavernes i defensarem l'interès general de la platja, que és l’interès general de Tavernes, posant sempre totes les mesures escaients per evitar molèsties al veïnat i compaginant oci i dret al descans dels veïns”.