L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 12 de març del 2019

La regidoria d'Agricultura demana la col·laboració ciutadana per localitzar pous o sènies que presenten perill



El govern de Compromís, a iniciativa de la regidoria d’Agricultura que dirigeix Emili Enguix, ha enviat sobre les 3.500 cartes a propietaris agrícoles per tal de sol·licitar la seua col·laboració i poder localitzar en el terme municipal (fotografia superior de google maps) qualsevol pou, motor de rec, antigues sénies o altres instal·lacions semblants que puguen ser un perill pel seu estat d’abandó o mala conservació i ruïna. 
 
Un dels llocs més controlats són les antigues sénies mogudes per animals que foren tapades i amb el pas del temps poden presentar mal estat de conservació. 
 
Emili Enguix en parlar de la iniciativa indicava que es vol tindre un control de tots els pous que puga haver en el terme, i alguns és difícil de conèixer-los per estar en llocs apartats o de difícil localització, a més que poden ser molt antics. “Demanem la col·laboració als propietaris, malgrat que hem d’indicar que molts estan perfectament localitzats. Els agents rurals estan també alertats , no només pels pous sinó per qualsevol forat o cavitat que puga representar perill” 
 
El regidor de Compromís ha recordat la necessitat de complir les normes de seguretat i d’instal·lació de pous per tal de previndre possibles problemes. No obstant, Emili Enguix recordava que quasi tots els pous estan dins de casetes tancades, però hi ha al terme basses que en un moment determinat i amb l’augment del nivell freàtic poden representar un perill. 
 
La campanya de col·laboració i conscienciació ciutadana impulsada des de la regidoria d’Agricultura vol evitar que en la nostra ciutat es puguen produir successos com els que viscut setmanes enrere en la localitat de Totalán a Màlaga, amb la caiguda a un pou i posterior mort del petit Julen. 
 
Fins ara no s’ha donat el cas de cap alerta important, només alguns fets irrellevants. De tota manera sempre que els propietaris o qualsevol veí indique un possible cas on s’ha d’actuar són els departaments tècnics i operaris municipals qui estudien i avaluen les accions a fer per evitar mals pitjors.