L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 8 de març del 2019

El CEIP Magraner recollirà microplàstics en la platja per minvar-ne la contaminació.


El CEIP Magraner, com a membre de la xarxa d’escoles de la UNESCO, treballa des de fa un temps en el projecte "Desplastifica’t", juntament amb l’Associació Xaloc, i que té com objectiu combatre la contaminació plàstica dels oceans.

Els alumnes del col·legi valler amb la col·laboració de l’Ajuntament,  realitzaran Pròximament una jornada de recollida de microplàstics en la platja de Tavernes com a acció per a cuidar el medi ambient, l’entorn natural i conscienciejar els més menuts de la problemàtica dels plàstics en l’ecosistema, especialment en els mars i oceans.

Tots els plàstics recollits durant la jornada seran reciclats per una empresa homologada i serviran posteriorment per a fabricar algun element del mobiliari urbà com puga ser una marquesina o objecte similar. Des del consistori s’ha realitzat una proposta a la resta dels centres educatius del municipi perquè participen també en la recollida de microplàstics, i així que els més menuts puguen aprofitar aquesta enriquidora iniciativa en la nostra platja i servesca alhora per conscienciejar i lluitar contra la contaminació plàstica.

El passat mes de novembre i dins del mateix projecte "Desplastifica’t", els alumnes del CEIP Magraner ja van realitzar diverses accions de conscienciació en la platja de Tavernes com l’alliberament d’una tortuga marina recuperada en el centre ARCA del mar, tallers explicatius sobre el procés del reciclatge plàstic i activitats didàctiques sobre el medi ambient.