L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 10 de març del 2019

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Falta de propostes convertides en crispació, insults i mentires!!



Traidor, felón, ilegítimo, chantajeado, deslegitimado, mentiroso compulsivo, ridículo, adalid de la ruptura en España, irresponsable, incapaz, desleal, ególatra, chovinista, rehén e incompetente... són els insults que el líder del PP, Pablo Casado, ha dirigit al president del govern Sr. Sánchez. Els hem reproduït en l’idioma que foren proferits.

Mentirós, dictador, “sinvergüenza”, “poca vergonya que té” són alguns dels insults i desqualificacions que els darrers mesos hem escoltat i ha hagut d’escoltar l’alcalde en el plenari de Tavernes dirigits a la seua persona per regidors del PP. Està gravat i publicat en els vídeos del plenari de Youtube.

Un paral·lelisme total, a Madrid i a Tavernes, amb uns objectius i estratègia definits.

-
La desqualificació i l’insult és la primera i mateixa estratègia amb l'objectiu del desgast de l’adversari, desacreditar-lo. Tant de bo ens equivoquem, sembla serà la tàctica a usar per aquest partit durant la campanya electoral.

-Com a segona estratègia la mentira: Falsejar la realitat amb eslògans com Compromís ha pujat els impostos, Compromís ha pujat les taxes, l’alcalde ha donat permís a la gasolinera en el poble, l’alcalde enganya els seus regidors i al poble en el col·lector a construir per la Generalitat, l’alcalde no viu a Tavernes...

- La tercera estratègia és no fer cas de les normes de funcionament del plenari, no reconèixer que l’alcalde dirigeix el plenari i el debat, sinó buscar la crispació i la bronca fàcil. Com a regidors estan obligats a conèixer i complir les normes de funcionament, però o no les coneixen o no en volen fer cas. 

Articles del ROF, de funcionament dels plenaris
 
La norma de funcionament ho diu ben clar 

El punt de precs i preguntes és per això: per fer un prec o una pregunta. I això els ho ha recordat cent vegades l’alcalde al llarg de la legislatura i també els ha dit que, quan l’oposició fa un prec o pregunta, el govern respon segons el seu criteri, i pot agradar o no la resposta.

L’alcalde dirigeix el plenari, com és la seua responsabilitat, i sempre ha evitat que es polemitzarà el punt de precs i preguntes en debats, més propis d'altres punts de l'ordre del dia, no del de "precs i preguntes".

Complir el reglament, com fa l’alcalde en els plenaris, l’ha dut -i ens ha dut als assistents- a escoltar des de la bancada popular desqualificacions del tipus “este ajuntament és un cachondeo” o insults com “vaja poca vergonya que te vostè”, “actua com a un dictador”, “mentirós” o “enganya a Tavernes”, entre altres. Està gravat en els vídeos del plenari i penjats a youtube.



Davant la falta de propostes... crispació i falsedats

Una cosa tenim ben clara: Ells no tenen propostes, no n’han presentat cap en la legislatura, tampoc esmenes als pressupostos, tampoc no han aprovat en la legislatura les inversions fetes a Tavernes, no han votat a favor ni del col·lector de la platja, ni del rescat de la piscina coberta... 


Sempre amb actuació en negatiu, la tàctica popular s’ha limitat a impulsar la crispació, buscar la provocació en les intervencions als plenaris, provocar l’alcalde a l’espera d’alguna actuació que els permeta passar com a víctimes quan ells són els provocadors.

I quan no aconsegueixen l'objectiu de descentrar l’alcalde, se’n van del plenari, com feren en el darrer, excepte una regidora. 

Es van alçar i se’n van anar del plenari després d'acabar el seu torn en “precs i preguntes”, quan ja havia acabat també el torn del PSOE, quan estàvem al final de la intervenció del regidor d’EU, a només uns minuts d’acabar el plenari. Així sí, mentre intervenien els altres grups, podem observar en la gravació del plenari els gestos, els comentaris, les gesticulacions de sempre pels de sempre.

No, ciutadans i ciutadanes de Tavernes, no hi ha cap ambient de crispació a Tavernes ni en el plenari perquè les actuacions de l’alcalde, amb trellat, no ho permeten. Només hi ha partits que, davant la falta de propostes, busquen la crispació i l’escàndol. Ai d’aquell pel qual ve l’escàndol!