L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 de març del 2019

L'Ajuntament presenta a la Conselleria una memòria de reforma del CEIP Sant Miguel superior a 1 milió d'euros


El govern de Compromís ha lliurat a la Conselleria d'Educació la memòria valorada de les actuacions que s'han d'executar al CEIP Sant Miquel dins del Pla Edificant de la Generalitat.

El projecte previst per al CEIP Sant Miquel hauria de tindre un pressupost en obres superior a 1 milió d’euros i contemplaria millores a les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria.

El Pla Edificant de la la Conselleria d’Educació s'executa amb la col·laboració dels ajuntaments per a acurçar els terminis d’execució i aixi donar millor solucions a les necessitats dels centres educatius valencians. 

Amb eixe objectiu són els consistoris qui han de preparar les memòries valorades i els projectes de cada escola o institut per a agilitzar els terminis. Una vegada entregat, com és el cas del CEIP Sant Miquel, la Conselleria d’Educació dona el vist-i-plau definitiu al projecte i subvenciona les actuacions de millora a realitzar. 

Tal com es va explicar en el plenari, l'elaboració del primer projecte de millora d’un centre educatiu de Tavernes dins del Pla Edificant ha estat costosa i llarga per les mateixes necessitats que té el col·legi i la importància de les actuacions. També, com es va indicar, s'ha anat amb cura amb aquest projecte perquè es vol que facilite l’elaboració dels projectes definitius per a la resta de centres, entre els quals destaca una gran inversió a l’IES Jaume II el Just. 

Per tal d'agilitar els terminis, el govern de Compromís va encomanar la memòria valorada de les actuacions en el CEIP Sant Miquel a un estudi d’arquitectura extern. La prioritat de l’equip de govern sempre ha estat de sempre donar solucions a les mancances dels centres educatius vallers i s’ha treballat colze a colze amb la Conselleria per a dur les millores endavant, encara que els tràmits burocràtics sempre són llargs i costosos, com es va posar de manifest en el plenari.