L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 16 de març del 2019

Cal informar des de la sinceritat, realitat i veracitat, senyor Borràs.



El candidat del PSOE ens ha sorprès per les dades i xifres molt poc veraces i realistes en parlar de l'IBI. La cosa arriba al màxim quan atribueix l'IBI d'anys de govern del PP (2010 i 2011) a Compromís. No sabíem que Jordi Joan és alcalde de Tavernes de fa 10 anys!!!.

Cadascú usa els mitjans que vol en la pugna política pensant en les pròximes eleccions, però la falta de veracitat i les falsedats, enganyar al veïnat... no seria millor deixar-ho per a altres partits?  Perquè... ¡quina forma de manipular les xifres, Sr. Borràs!  

Dit açò, ho expliquem, però volem que tinga clar que les xifres/dades són les que ha usat vosté en la seua informació. O millor dir-li desinformació? 


Captura del PSOE:  Afig el 2010 i 2011 del PP, i es deixa el 2019. Així i tot reconeix la rebaixa del 35% dels valors cadastrals de Compromís


Primera: Diu vosté: Compromís ha reduït els valors cadastrals per aplicació dels coeficients dels pressupostos de l'Estat. Vosté sap que això és una veritat a mitges, perquè ha amagat que és una possibilitat que es dóna a localitats que presenten una bona gestió econòmica, com Tavernes, PERÒ HO HAN DE DEMANAR al Ministeri d'Hisenda, com fa Tavernes. No és d'aplicació automàtica .

Se li va explicar en plenari: Si Tavernes abaixa tots els anys els valors cadastrals és perquè és la voluntat del govern de Compromís: ho sol·licita i s'esforça a complir les condicions econòmiques que imposa Hisenda.

Coneix els documents de davall? Són algunes de les sol·licituds de l'alcalde de Compromís, Jordi Joan, demanant la rebaixa de valors cadastrals. Si Compromís no l'hagués sol·licitat, el govern de l'Estat no l'aplicaria. I això vosté ho sap. 

A l'altra diga tota la veritat, no veritats a mitges, no amague fets que distorsionen la veraç informació a la ciutadania vallera.

Algunes de les sol·licituds de rebaixa dels valors cadastrals: Cal demanar sino no s'aplica.


Segona: És molt fort publicar les xifres del rebut de l'IBI d'una casa  i dir que l'IBI del 2010 i 2011 era cosa de Compromís, quan són anys de govern del PP. Tot amb l'objectiu  d'exagerar les xifres en contra del govern actual.

Sí, ha usat malament les dades: li afig dos anys més a Compromís  i  amaga l'any 2019, perquè hi ha la rebaixa del 3% aprovada el desembre.

Molt greu la falta de sinceritat i l'engany al poble de Tavernes, atribuint anys i xifres que no li pertoquen a Compromís, mentre oblida el 2019 amb la rebaixa del 3%. A què juguem?
 
Ací ho podem vore. El primer quadre és fals i el publica el PSOE. El segon és el vertader amb les xifres des del 2012 al 2019 del govern de Compromís. 


Captura del  PSOE:  Tots no són anys de govern Compromís.  Afig  2010 i 2011 i "s'oblida" del 2019. ¿Manipulació?
El mateix quadre però real i veraç, 8 anys de Compromís i aplicat el 3% a l'any 2019.


Tercera: Ha pres les xifres d'una casa des del 2010 per incrementar més els valors del rebuts i acusar Compromís de pujar l'IBI un 23%, cosa totalment falsa. I mira, per on, se li oblida dir que a més de les cases, l'IBI es paga per  comerços, indústries, per solars i terres urbanitzables  i ací, en molts casos, hi ha rebaixes del 90%.

La pujada que diu el PSOE de l'IBI en cases del 23% és falsa: està calculada amb xifres i anys que no pertoca. Les xifres reals diuen un 4'5%, o siga, una pujada CINC VEGADES MENOR. També obliden els altres conceptes de l'IBI,  amb rebaixa del 90%. ¿Per què?



Captura del PSOE: Xifres nomes de cases i des del 2010  per dir falsament que l'augment de l'IBI és del 23%
Amb les xifres de cases dels anys que pertoca és 5 vegades menys: el 4'5%


Per parlar de l'IBI cal fer-ho des de la globalitat, incloent tots, tots els conceptes que abraça l'impost, no nomes un. Vosté ho sap: l'Ajuntament cobra en total 6'4 milions, exactament igual que va cobrar en el 2012. No hi hagut cap augment global. 

Cal informar des de la sinceritat, realitat i veracitat. No s'apunte al discurs de la dreta "del gran augment d'impostos de Compromís" quan vosté sap que això és fals i que, amb els números en la mà, es demostra. I els números que hem usat són els seus.

Durant el govern de Compromís no s'han pujat els impostos (guals, vehicles, ICO..) com tampoc s'han pujat les taxes municipals en 8 anys de govern de Compromís. Per què  manipulen les xifres i  enganyen a Tavernes?