L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

dijous, 9 de juny del 2016

PLENARI DE JUNY 2016: El plenari en que el PP va ser pillat com a mentider davant tot Tavernes



El regidor de Transparència, Enric Chofre, ha estat víctima d’assetjament polític del PP des de fa mesos i mesos. Un assetjament basat en la mentida, en la tergiversació de la realitat, en l’acusació falsa, en el descrèdit sense fonament al regidor, arribant a l’extrem de negar-li el dret constitucional al treball. 

I ho ha fet en els blogs i webs afins, en el plenari de l’Ajuntament i, també en el debat gravat dilluns dia 6 en una TV gandiana i que s’emetrà dijous, i on s'ha sumat també el PSOE local i on sembla ser - ja ho vorem en l'emissió del programa- amb acusasions de corrupció al govern municipal de Compromís per aquest tema, segons hem pogut saber. 

El PP ha assetjat al regidor sense motiu ni justificació, l’ha acusat de mala praxi política i ètica, ha deixat entrevore que el regidor s’havia beneficiat del seu càrrec. I tot això ho ha fet usant arguments tan grollers i falsos com que s’havia autoadjudicat un treball de l’Ajuntament, millor dit, l’havia adjudicat a l’empresa de la qual el PP diu que ell és soci i gerent, cosa totalment falsa. 

Perquè això, com s’ha demostrat en el plenari, es totalment fals. El més lamentable i que ens dóna complida informació de la mala manera amb que ha actuat el PP els darrers mesos, és que eixes acusacions falses, les ha vingut fent des de fa mesos. I el que es pitjor: no ha volgut fer cas a les explicacions que el regidor els va donar en el plenari. Perquè explicacions hi ha hagut abans de la d’avui. 

Cal dir i es pot comprovar, que des de fa mesos el regidor respon les preguntes i ve informant en el plenari quina es la situació legal que manté amb l’empresa des del 2 de juliol del 2015, fins i tot abans de prendre l’acta de regidor. Quique Chofre li va dir al PP, i a tots els partits en general, que tota la documentació la tenien a l’abast en Secretaria General i que havia donat permís al Secretari General perquè facilitarà la documentació que demostra que des del dia 2 de juliol del 2015 ni es soci de la seua anterior empresa, ni gerent ni altre càrrec. 

El PP no ha anat a informar-se de la documentació. Sembla ser que és massa faena anar a preguntar al Secretari General i, si damunt per això no es cobra…. Ara no han parat d’assetjar políticament al regidor, de fer-li greus acusacions, de deixar-lo en mal lloc... tot i que com ahir en el plenari es va demostrar són mentida. Mentires a les que ens te tan acostumats el PP de Tavernes. 

Sembla ser, com el regidor els va recordat en el plenari d’ahir, que per molt que diguen una mentida, no es convertirà en veritat. Era la resposta a l’enèsima acusació falsa del PP, que va tindre lloc ahir, arran d’una pregunta on tornaven a posar en solfa la mateixa qüestió. 

Quique Chofre va ser clar i condundent: A més d’informar que va tallar qualsevol relació social i directiva amb l’empresa el dia 2 de juliol del 2015, abans de prendre l’acta de regidor, va informar al PP, que sembla ser que desconeix quines són les responsabilitats de cada regidor del govern, que ell no és el regidor de contractació i no pot adjudicar treballs ni concessions a empreses. 

Però el regidor encara va fer més: es va aixecar del seient i va entregar a cadascun dels partit les copies de les escritures signades davant del notari Víctor Manuel Noguera Mari del 2 de juliol, mitjançant tallava la relació social i directiva amb l’empresa Wifilinks SL, encara que la web del registre mercantil havia publicat eixa circumstància el mes de desembre. 

Tot això ho podeu seguir i comprovar a l'enllaç següent de la gravació del plenari


Chofre els indicava als regidors del PP: “Vostés saben que la data vàlida és la firma davant notari, i no quan una web publica eixe document” davant el silenci sepulcral del PP, incapaç de dir res ni respondre les paraules del regidor. 

Havien quedat pillats en el plenari. Ara tots els assistents sabíem i érem conscients que el PP havia mentit, com ho sabran els lectors i qui visionen la gravació del plenari. 

El PP ha mentit. I ha mentit amb un indigne objectiu: fer mal a un regidor. I ha mentit a consciencia perquè ja fa mesos que el document que ahir els va donar el regidor Quique Chofre, el podien haver aconseguit si l’haguessen demanat al Secretari General. 

Però no, era millor no informar-se i així poder seguint assetjant el regidor en webs, blogs i notes de premsa. Fins i tot, per poder fer el mateix paripé ahir dilluns en una TV gandiana i on se'ns diu que també es va sumar el PSOE, com ja hem dit. Menut ridícul davant els centenars de televidents que dijous seguiran el debat. 

Al final, només han aconseguit que els vallers i valleres els coneguem millor i han aconseguit  una vegada més fer el ridícul amb les seus mentires, falsedats i manipulació de la realitat. Un ridícul comparable amb el que van fer quan la moció de censura en la passada legislatura. 

I pensar que esperàvem que desaparegut Manolo Vidal de l’escena política, les coses en el PP local anirien per més bon camí!!! Però no, aquests estan fen bo a Manolo Vidal!!!

Publicat originalment el 07/06 a les 00:04 hores

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot això no canvia res del tema. El PP intentarà fer partidosme del cas,amb mentides o sense. La Cotorra també,apelant només a la legitimitat del cas. Ja en sabem tot això de no ocupar càrrecs directius i allò de que l'afectat no és regidor de contractació. També sabem com usen massa vegades els polítics els contractes menors a conveniència amb o sense concurs,i el fet veritable és que ni el regidor ni altres empreses afins passen cap concurs,com el cas de la neteja i vigilància de la natura o les activitats d'oci a l'hivern passat a la casa de la cultura. O tots amb filtres,o sense,i després passem a parlar d'ètica i transparència.

Anònim ha dit...

El streaming del plenari es va tallar anit.

Anònim ha dit...

Si es aixi com díu Chofre, perque ha esperat tant en traure ixes escriptures? Sencerament aco no te molt bona pinta.

Anònim ha dit...

Mig any per inscriure el canvi d'administraor és molt de temps i, com Chofre ha dit, continua treballant en eixa empresa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Farien vostés, anònims de les 15:56 i de les 19:43, el favor de llegir la crònica i vore el vídeo? Està ben clar i detallat.
Per tant no facen vostés com els regidors del PP que després de dir-los el regidor Chofre fa ja prou plenaris que els deixava tota la documentació per consultar, com és la seua obligació anar a consultar els expedients, ahir encara no ho havien fet.
El tema del registre també està explicat en la intervenció en el vídeo.
¿I que volia l'anònim de les 19:43, que deixarà també l'empresa on treballa? Això es diu negar-li a un ciutadà el dret constitucional al treball.
A nosaltres ens sembla que alguns haveu anat per llana i haveu eixit trasquilats.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar sentint be, aixo de sentir es un dir( ho dic pel mal que funciona l aparell)el plenari i no sé qui era el mentider, al Sr Chofre sempre se li ha demanat explicacions a ixa despesa tan alta pel servei de stremmeng i mai a contestat ni ha justificat el que l oposicio li demanava i no se li ocurreix un altra cosa que portar les escriptures, sencerament no sé a que ve aixo de portar les escriptures, sols tenía que justificar xq ixa despesa tan important en cuant altres ajuntaments disfruten del servei per 10.000€ menys que este Ajuntament. A mí sencerament i jo que no sé de qué va, esta actitud no me huele nada bien.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs sembla no ho va sentir gens bé, perquè el Sr. Chofre ho va dir ben clar que el servei de youtube és gratis: I gratis vol dir que l'Ajuntament no paga res per ocupar una "linia" (diguem-ho així) de youtube.

Per tant, no creguem que això que diu que altres Ajuntaments gauseix del servei per 10.000 euros menys que aquest Ajuntament siga veritat, perquè a l'Ajuntament li ix debades.

El que si que sembla és que ho ha confundit amb la inversió que calia fer amb els micros, la càmera i tot el sistema i aparells tècnics que fan possible que la imatge i la veu arriben per internet a totes les cases. I això, per cert s'ha pagat amb una subvenció de la Diputació, o siga també li ha resultat a l'Ajuntament debades.

I a més, cal recordar que a banda de tot el sistema que acabem de dir, amb els mateixos diners de la subvenció es va instal·lar un projector - que suposem haurà vist en el sostre de la sala de plenaris- i que serveix per a projectar audiovisuals en actes de conferencies, presentacions, etc.

En definitiva, no sabem a que ve eixa actitud de vosté de parlar i parlar sense saber de que està parlant.

I tant que el regidor ha contestat tot el que se li ha preguntat, i va explicar tot el procés, i ja fa prou mesos. Però es que damunt no calia explicar-los res, si l'oposició es preocupara de demanar els expedients als tècnics, d'anar a l'Ajuntament mes allà d'un parell de voltes al mes, perquè anar a fer la tasca de regidor va ben poc, només a comissions i plenaris. Per cert, els únics que es paguen

Anònim ha dit...

Ja estem amb que la güela (Diputació fuma),seguim per peteneres. Que els diners subvencionats,de quines butxaques ixen. És una excusa malbaratar-los perque no isquen del nostre Ajuntament?
Clar que l'anònim de les 22:01 diu que el servei d'streaming és car sense referir-se a res en concret,doncs,siga debades o pagant,tots sabem que els 14.000 se'ls han gastat en material que a preu de mercat és molt menys de la meitat. I d'això no vol parlar ni el regidor ni la Cotorra (vorem si publiquen açò...). El regidor de transparència només tindría que mostrar les factures del proveidor per la compra del material que posseeix la empresa per a la qual treballa ell mateix i de la qual abans era soci.
Però no pot fer-ho,com tampoc podeu donar cap resposta a la pregunta,ni uns ni altres.

La Cotorra de la Vall ha dit...

1. Si vosté desconeix la qualitat del material que s'ha emprat en la instal·lació del servei, perquè diu que a preu de mercat és menys de la meitat? Això es diu parlar per no callar o demostreu-ho amb xifres. Per exemple càmeres de gravació hi ha des de 50 euros, per exemple, fins a centenars.

2. Això que les factures del material que s'ha comprat les té l'empresa és fals. El regidor no té cap obligació de fer públiques les factures en qualsevol lloc: Totes les factures pagades i el material emprat i la relació de qualitats i preus està on toca, en l'Ajuntament i en els serveis tècnics de contractació i intervenció, que són els que supervisen la legalitat de la despesa. I l'oposició té accés a tot l'expedient, i no es comprén eixa actidud de demanar tots els plenaris uns documents als quals té accés i posant en dubte documents informats a favor pels tècnics.

3. Del que diu, nosaltres deduïm que vosté parla des del desconeixement de què s'ha instal.lat, i per tant no cal que continuem parlant. Primer assabente's. De totes maneres, perquè veja que alguna cosa sabem li direm que l'equip de microfonia inal·làmbrica ja valen la meitat del que vosté diu (clar que sempre s'hauria pogut instal.lar un equip de "xitxa i nabo". A més cal parlar de la Matrok, que és un equip doble de bona qualitat (s'hauria pogut instal·lar un simple i de baixa qualitat, sense possibilitat de fer còpies) perquè per una banda emet a internet i per altra banda enregistra els plenaris en un disc dur. Després cal considerar tota la instal·lació complementària feta per millorar els serveis de la sala de plenaris i facilitar que s'hi puguen projectar audiovisuals en la sala, a més de permetre controlar tot el sistema des de la mesa quan es fan conferencies o actes, com el d'aquesta vesprada que esperem vaja i ho comprove.

Anònim ha dit...

Encara que vostés no han publicat el meu darrer comentari,jo si he buscat (com vostés demanaven però jo han fet) preus de mercat dels productes que Wifilinks ha comprat per a l'streaming del nostre Ajuntament:

Matrox doble Monarch professional, 1995€+IVA.
Micròfons professionals,no més de 1.000 €,hi han no professionals per 50€,com vostés diuen.
Càmera gravació professional,no més de 1.000 €,hi han no professionals per poc més de 200€.
A mi el total no em suma més de 4.000€,fins 14.000 hi ha prou marge... això de que només els micros inhalàmbrics s'emporten la meitat del pressupost com pretenen fer creure...ni farts de ví,no hi ha sistema de micros,per molt nombrós,bons ni professionals que siguen,que valguen 7.000 €.
Si vostés tenen altres comptes o qualitats,o marques,o models de materials,poden comentar-ho ací,i comprovem transparentment quantitats...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Mire vosté te tota la raó. Ja està content? Veu. Ja hem acabat de discutir.

Es nota que no ha anat mai a cap plenari, perquè desconeix un fet fonamental: microfons no hi ha un només, hi ha més. En qualsevol de les fotos de plenari que tenim publicades es veu que hi ha 4 per bancada (en total 8) i el de l'alcalde, 9.
Tampoc ha tingut en compte vosté el projector, la pantalla, i tota la faena d'instal·lació. Més l'IVA corresponen.

Veritat que ja estem mes en els 14.000 que en els 4,000?

Ara si vosté ho vol així, endavant! Millor creure's una mentira que anar a esbrinar la veritat. Continue, continue creient el que diu el PP i vora com acaba....

La Cotorra de la Vall ha dit...

Mot bo això d'aficionats al periodisme. Ens hem rigut molt!
Realment crees després de llegir el que ací es publica, i la qualitat del que es publica, comprovable amb mes de 8.000 articles, que la gent que forma l'equip són uns simples "aficionats" al periodisme?