L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

diumenge, 5 de juny del 2016

El ball de les enquestes davant el 26-J (III)


El sondeig de Metroscopia elaborat per a EL PAÍS indica que amb una participació que pot ser fins a cinc punts més baixa que al desembre, els populars es consoliden en primera posició, que Units Podem s'allunya per dalt del PSOE amb la candidatura de Pedro Sánchez que es desdibuixa. 

El PP manté la seua primera posició i amb prou faenes perd dues dècimes del resultat que va obtenir el 20-D. De celebrar-se avui eleccions, obtindria un 28,5% dels vots,  amb uns votants que mantenen una fidelitat molt alta (el 78%).

Igual passa en l'electorat d'Units Podem. Els electors d'Iglesias i de Garzón mantenen un alt grau de fidelitat (el 79%) i amb un vot del 25,6% (5,4 punts percentuals per davant del PSOE), el sorpasso comença a ser més una realitat que una amenaça.

El PSOE es troba en la situació més delicada perquè la possibilitat de perdre l'hegemonia de l'esquerra és cada vegada més real, i li toca la difícil tasca de combatre a dos poderosos rivals. El sondeig els atorga un  20,2%, dos punts menys que el seu resultat de desembre.

El sondeig dóna a Ciudadanos un suport del 16,6%, quasi tres punts més que al desembre, però els seus possibles votants són els més dubtosos i solament un 60% dels que li van recolzar al desembre diuen que tornaran a fer-ho.

Els espanyols tenen clar que, a partir del 26-J, el govern serà de coalició i la preferència és  Units Podem i PSOE que supera per uns punts a la del PP i Ciudadanos


L'enquesta d'EL Mundo

El sondeig de Sigma Dos per a EL MUNDO, confirma el pronòstic: El sorpasso al PSOE de la coalició Units Podem amb el 23,7% dels sufragis, i segona força política a 7,3 punts del PP que, amb un 31% dels vots i 130 escons, tornaria a ser el partit guanyador dels comicis.

Els damnificats del 26-J segons aquests resultats seran els socialistes amb pèrdua en percentatge de vots respecte al 20-D d'1,7 punts, però amb menys diputats: aconseguiria 77 escons, 13 menys que fa uns mesos.

Units Podem aconseguiria els 80 diputats, nou més dels que van sumar ambdues el 20-D.

Ciutadans tampoc revalidaria la seua quota en el Congrés i aconseguiria una dècima més en percentatge de vot que el 20-D però amb només 37 escons enfront dels 40 que va aconseguir llavors.