L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

dilluns, 6 de juny del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: L'alcalde és el major enemic de la gasolinera, segons l'empresari.


El propietari de l'empresa que pretén instal·lar una gasolinera en l'avinguda de les Germanies, ha acusat a l'alcalde, Jordi Joan, de tractar de "paralitzar" la concessió de la llicència usant com a recurs enviar l'expedient a la Generalitat perquè siga l'ens autonòmic qui informe sobre els problemes que pot crear en el tràfic.

L'empresari considera que la decisió de l'alcalde i del Govern local de Compromís és absurda i realment el que es pretén amb aquestes actuacions és posar traves a l'obertura de la seua gasolinera.

Les manifestacions del propietari arreplegades ahir en el periòdic LEVANTE-EMV contradiuen les opinions de molts veïns i, fins i tot, les publicades fa uns dies pel PP de Tavernes que creuen tot el contrari: que l'alcalde i el govern de Compromís estan facilitant la instal·lació d'aquest negoci i no fan el que deuen per impedir-ho.

Però no deu ser així quan el propietari de la gasolinera és de l'opinió contrària a molts veïns i al PP: considera a l’alcalde Jordi Joan i al govern de Compromís com el major impediment en el moment actual per a obrir el negoci i els qui han posat totes les dificultats legals per a evitar la seua instal·lació. Vaja, és "l'enemic"

Siga com siga hi ha un fet que és incontestable i parla clar: la gasolinera de l'Avinguda de Germanies i la nova del Polígon del Pla es van sol·licitar al mateix temps, fa un any, i mentre la del Polígon del Pla està pràcticament acabada, en la gasolinera projectada en l'Avinguda de Germanies, i que ha causat tanta polèmica, no s'ha mogut una rajola ni s'ha portat cap obra en l'emplaçament. De fet, a l'empresa encara li falten llicències per a poder escometre els treballs.

L'empresari ha obert moltes gasolineres, algunes en travessies com a Tavernes, i reconeix al diari que en cap altra localitat en la qual ha obert negocis d'aquest tipus ha tingut els problemes i oposició des del govern municipal com els que té en la nostra ciutat.

L'empresari afirma que disposa d'un informe de compatibilitat urbanística emès pel propi Ajuntament i això li permet la instal·lació, però realment el document el que diu és que conforme a la Llei del Sòl, el PGOU valler  considera eixe ús del sòl.

Però això no suposa, com vol fer creure l'empresari, que l'Ajuntament estava a favor de la gasolinera. Ací s'ha d'aclarir, i ja s'ha explicat moltes vegades, que la vigent llei autoritza la instal·lació de gasolineres  en “sòl urbà”, i eixa és la qualificació que té l'emplaçament triat per l'empresa. Per tant, l'Ajuntament no podia emetre un altre informe diferent, només dir en base a la legalitat que s'hi pot instal·lar en la ubicació triada per ser sòl urbà, com diu la llei. D'açò a deduir que l'Ajuntament estava a favor, hi ha un llarg camí.

Un altre tema diferent són les exigències del compliment estricte de totes les condicions per part de l'empresa, cosa que l'Ajuntament s'ha pres al peu de la lletra, i que està portant a l'empresari a considerar a l'alcalde i al Govern de Compromís com un “enemic” del projecte.

El propi empresari reconeix que la instal·lació de la gasolinera, i això ho ha repetit moltes vegades l'alcalde i Compromís, és un procediment reglat, o siga, regulat perfectament per la llei i, si l'empresa compleix tots els requisits, al final no hi haurà un altre remei que concedir-li la llicència. I açò és el que vol l'Ajuntament i li està exigint: que l'empresa faça el compliment estricte de llei en cadascun i tots els detalls.

Una altra cosa a recordar i que també hem dit diverses vegades: el govern del PP de Rajoy va liberalitzar el sector de combustibles en el 2012, o siga el PP va fer que una gasolinera passara a considerar-se com una simple tenda de venda de gasolina i gasoil, com si fóra una tenda de sabates o de roba. Amb les conseqüències que estem vivint.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si l alcalde es el mejor enemic de la gasolinera, perque avanc de firmar les autoritzacions no ho va posar a votació del poble? Per, ejemple!

La Cotorra de la Vall ha dit...

I vosté perque abans d'escriure un comentari no s'assabenta sobre allò que escriu i si es veritat?

L'alcalde no ha firmat cap autorització per instal·lar la gasolinera. Si hagués firmat l'autorització s'estarien fent les obres per començar a funcionar.