L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

dilluns, 6 de juny del 2016

ACTUALITZAT L'ESTAT DE LA QÜESTIO: La gasolinera, han tardat però no han pogut evitar la demagògia.


Ja ens estranyava a nosaltres que estigueren calladets. Han tardat però de nou la demagògia escampa les seues ales per sobre Tavernes i, com no, atiada amb el vol del PP. ¿Serà perquè venen eleccions? I el tema triat, com no, la gasolinera. Ja era estrany, que callaren tan de temps. Pensàvem que s’imposaria la lògica legal, el que diu la llei, per damunt de les ganes de fer demagògia però no… al PP de Tavernes els pot.

I com no, i seguint el costum, mentint i enredant al poble. I desinformant, com és el seu costum. Senyors del PP: Vostés menteixen a Tavernes. I el que és pitjor, saben que menteixen i ho fan a consciència. 

I expliquem el perquè ho diguem: el passat dia 30 (dilluns) a les 8'15 de la vesprada va haver una Comissió Informativa d'Urbanisme on en el seu punt 2-II.C-1 era donar informació als grups municipals de tot l'expedient de la sol·licitud de Llicència Ambiental de la Gasolinera i serveis complementaris en l'Avinguda de Germanies, 93.

Els grups municipals de l'oposició reberen una complida i exhaustiva informació tècnica de tot el que gira al voltant de la gasolinera. I total per a què? Per al PP per a res, perquè no es va assabentar, sembla ser que no va atendre les explicacions i sembla ser que l'únic que va traure en clar de la Comissió era el cobrament de la dieta corresponent. 

Al cap d'uns dies, el PP emet la seua nota de premsa on ve a demostrar el que hem dit: no es va assabentar de res, no va atendre cap explicació. I per tant no ens queda altre remei que tornar a explicar-les: 
  
- La primera proposta d’ubicació que va presentar l’empresa de la gasolinera va ser rebutjada per l’Ajuntament, cosa lògica, per ser en terreny no urbanitzable on la Llei del Sòl no contempla eixa activitat.

- La segona proposta, ja en terreny urbà, se’ls va dir que la llei ho permetia. Per cert la Llei del Sòl no l’ha feta Compromís, el PP sí que ha tingut molt a vore com a govern de la nació. No és cert que se’ls donara el vistiplau, com vol fer creure el PP, simplement l’Ajuntament va complir la seua obligació: se’ls va informar del que diu la llei sobre la instal·lació en sòl urbà mitjançant el Certificat de Compatibilitat Urbanística, és a dir, una informació d'allò que es pot executar en sòl urbà. Ni més ni menys com s’informa a qualsevol ciutadà o empresa quan vol construir en el terme municipal.

- El Govern de Compromís i els tècnics no podien informar en eixe document de Compatibilitat Urbanística d’altra cosa diferent que el que diu la llei sobre la ubicació de la gasolinera.

- El PGOU de Tavernes es va aprovar l’any 2004 amb els únics vots a favor del PP. I el PP no va contemplar la prohibició de cap gasolinera o activitat perillosa en el casc urbà. ¿Ara tenen mala consciencia de no haver-ho fet quan es podia?

- És d’una demagògia infinita proposar l’inici d’una modificació del PGOU per prohibir la instal·lació de gasolineres, a més de demostrar una ignorància supina del procés administratiu: Un PGOU pot tardar tres o quatre anys en modificar-se i els terminis de sol·licitud de la gasolinera no es paralitzen. Però és que a més, i ja ho hem dit, hi ha sentències del TS que neguen canvis dels PGOU per evitar la instal·lació de gasolineres: la Llei del Sòl està per damunt i les permet en sòl urbà. 

- El PP oblida que el govern del PP de Madrid, amb les modificacions de la llei i la liberalització del sector, considera a les gasolineres com a “botigues” de gasolina, i per entendre’ns de manera senzilla, com si foren botigues de roba o de sabates, per exemple.

És lamentable que les manifestacions expressades en la nota de premsa del PP siguen tan demagògiques i allunyades de la realitat legal del problema. I més que les facen quan en la Comissió d'Urbanisme foren informats i, a més, tingueren la possibilitat de preguntar-ho tot.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vosaltres que porteu ja 5 anys tampoc haveu canviat el PGOU...

Anònim ha dit...

El Levante informa hui de este tema.