L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.781
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:43.608

dilluns, 6 de juny del 2016

Javier Escrihuela, regidor d'Agricultura, afirma que el Vadell es netejarà a partir d'agost.

Neteja del Vadell el 2014. Li correspon a la Confederació i la va executar l'Ajuntament

El regidor d'Agricultura de Tavernes, Javier Escrihuela, ha confirmat que coneix perfectament la situació en què es troba el riu Vadell, però ha afirmat que ara no és el moment adequat per a procedir a la neteja de canyes perquè no és època de grans pluges i crescudes del riu.

De totes maneres el regidor ha recordat que el llit presenta aigua i caldrà esperar a que s'asseque, cosa que confia siga qüestió de setmanes, per a procedir als treballs amb la maquinària del propi Ajuntament, amb el consegüent estalvi en maquinària pesada, sempre cara.

Javier Escrihuela ha recordat que la neteja del riu se sol efectuar des d'agost i fins i tot setembre, i considera aqueixa època com la millor per a actuar, al mateix temps que remarca que ara no hi ha cap tipus de perill per fer una actuació amb aigua en el riu.

Les manifestacions del regidor són arran d'allò que ahir publicava “Les Províncies”, quan afirmava que  diversos veïns de Tavernes haurien alertat al rotatiu que hi ha perill de taponament en la zona on el Vadell travessa la carretera si es produiren fortes pluges. Desconeixem, perquè el rotatiu no ens ho indica, si els veïns anònims estan qualificats i tenen coneixements tècnics per a llançar aquests avisos alarmants. 
Neteja del Vaca 2015. Correspon a Confederació i la va realitzar l'Ajuntament

És tasca de la Confederació 
De totes maneres caldria recordar-los que la neteja del Vaca i del Vadell, no correspon a l'Ajuntament sinó a la Confederació de Xúquer, que depén del governs de Madrid del PP i que ve exercint un desistiment de funcions des de fa anys. Cosa que el periòdic tampoc esmenta.

En aqueixes condicions, ha estat el propi Ajuntament qui s'ha hagut de fer càrrec de la neteja del llit i pagar-ho dels propis diners uns treballs que  habitualment es realitza a partir d'agost aprofitant que el riu està sec i es pot treballar millor, com es pot comprovar consultat els enllaços de notícies que al final afegim.

Quasi sempre en negatiu

Una llàstima que els veïns anònims que informen al periòdic sempre ho facen en aspectes negatius i amb cognotacions de critica al govern municipal de Compromís. Mentrestant, veiem com aquests veïns obliden d'informar d'altres notícies o situacions beneficiosos per al govern municipal, que en ser obviades per eixos anònims informants  no són publicades des de la corresponsalia en Tavernes. Malgrat la corresponent nota de premsa que sol enviar l'Ajuntament. 

No volem fer de "far" que il·lumina el món periodístic valler, no és la nostra missió, però seria el cas, per citar algunes més recents, de l'oblit en eixe periòdic de noticies com les reunions de barri i el Pla d'Inversions que han donat lloc; sobre la contractació de 116 peons agrícoles, sobre que la senyalització viària supera amb escreix les normes de qualitat reservades per a les carreteres, de la solució al problema de inundabilitat del club d’halterofília, de l'informe de la rehabilitació de l'IES Jaume II el Just, obra tants anys paralitzat pel PP, del taller de informàtica per a col·lectius en risc de exclusió o el tràmitt de concessió de la Escoleta Víctor Calatayud. Solament per citar algunes de les dues últimes setmanes, hi ha moltes més, per a no fer la llista interminable de noticies que el periòdic no s'ha fet ressó.

Això sí, no ha faltat la nota de premsa del PP sobre les beques de la Diputació, on per cert no es publica res del que opina el govern municipal, ni tan sols la noticia de la nota de premsa. 

I ací podeu consultar, per confirmar el que hem dit, els enllaços de treballs realitzats per l'Ajuntament en el riu. Com es pot comprovar tots a partir tots d'agost i a setembre, majorment, fins i tot un que hem trobat a Las Provincias. 





1 comentari:

Anònim ha dit...

Que neteje Confederació