L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

diumenge, 1 de desembre del 2013

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Avui, Dia Mundial de la SIDA i no de la manipulació


El dia 1 de desembre celebrem el Dia Mundial de la SIDA (Síndrome d'Immunodeficiència Adquirida), per conscienciejar sobre què és  el VIH/SIDA i cercar  solidaritat internacional davant  la pandèmia. El dia facilita a tots, entitats públiques i privades, l’oportunitat d’impulsar avanços en matèria de prevenció, tractament i atenció als malats a tots els països del Món.

I quina és la realitat a Espanya sobre aquesta ajuda contra la SIDA? Si hem de fer cas a tot el que hem llegit en la premsa, la situació està en plena consonància amb les polítiques de retall sanitari del govern del PP: Malament.

Així, en 2011, els Pressupostos Generals de l'Estat arreplegaven 16 milions d'euros per a l'estratègia de resposta al VIH, que incloïen el Pla Nacional sobre la Sida, la convocatòria nacional d'ajudes a ONG i les transferències a les comunitats autònomes.

Totes aquestes partides han descendit en gran manera en els dos últims anys i s'ha retallat  entre el 50-70% del finançament. A més, la falta d'un nou pla estratègic sobre la SIDA revela que per al Govern del PP és una qüestió de segon ordre, tal com ha denunciat aquests dies Jesús Edison Ospina, president de la Xarxa Comunitària sobre el VIH/sida de l'Estat Español (REDVIH).

Les transferències d'ajuda a les autonomies ja no apareixen en els pressupostos. "Les partides s’incloïen en el fons de cohesió autonòmica, però en l'Aliança de Plataformes de resposta al VIH -que engloba a 300 entitats- no sabem gens d'aqueixos diners, i en les comunitats autònomes diuen que no ha arribat" assegura Ospina.

 Aquestes organitzacions han denunciat desatenció i exclusió de la població immigrant després de l'aplicació de la reforma sanitària i el mateix Ministeri de Sanitat estima que pot i 2.700 a 4.600 immigrants irregulars en el nostre país infectats pel VIH.

En resum, passivitat, negligència i incapacitat del Govern del PP per a abordar les polítiques relacionades amb el VIH i la SIDA en els dos últims anys. S'ha desmantellat la Secretaria del Pla Nacional sobre la SIDA, i no s'ha aprovat el Pla Multisectorial 2013-2017 d'aquesta infecció, no existeixen dades actualitzades a Espanya, amb el que s'impedeix la planificació d'estratègies preventives a curt i llarg termini.

 El Govern de Rajoy, el govern del PP ha imposat a les persones que viuen amb el VIH el copago dels medicaments i augment de traves per a la dispensació de medicaments antirretrovirales en la farmàcia hospitalària o les restriccions en l'accés als medicaments contra l'hepatitis C.

A si mateix, s'ha reduït el 75 per cent les ajudes destinades a finançar programes de prevenció del VIH desenvolupats per les ONG, que han passat de quasi 4 milions d'euros en 2011 (PSOE) a un milió en 2012 i 2013 (PP). Les retallades han portat a la desaparició de multitud de programes de prevenció i assistència i al tancament a moltes organitzacions, que són lluitaven contra la pandèmia.

Manipula que alguna cosa queda


Amb motiu del Dia Mundial de lluita contra la SIDA,  Noves Generacions de Tavernes ha efectuat un acte de total demagògia política mitjançant una nota enviada a algunes webs on es solidaritza amb les persones que pateixen la malaltia. Fins ací... val, però...

La nota indica un conjunt de xifres a nivell mundial per justificar el que qualifiquen com a “el principi de la fi” de l’epidèmia en el món. Callen que a Espanya es calcula que hi ha 130.000 malalts i que cada any pot augmentar entre 3.500 i 5.000 persones la xifra. Són xifres del Centro Nacional de Microbiología (Instituto de Salud Carlos III) de Madrid, no són nostres.

¿I perquè “es calcula” i no se sap exactament quants afectats hi ha a Espanya? Com que sembla que els  cadells del PP no ho saben, els ho direm: perquè el govern de l’Estat del seu partit, el govern de Rajoy, ha desmantellat la “Secretaría del Plan Nacional sobre el SIDA” i ha retallat recursos i personal, a més de no tindre cap política en aquest afer. I tot això darrer ho callen o desconeixen.

I ja la demagògia arriba al màxim i els cadells de Noves Generacions se’ns mostren com alumnes avançats dels seus majors quan a l’ús de la demagògia i manipulació de dades i són capaços de dir que “el Govern del PP durant aquests 2 anys ha incorporat aspectes de prevenció integral en l'atenció i el suport detallat a cada pacient” .

- ¿I quins sin eixos aspectes? preguntem nosaltres. Com veieu, qualsevol paregut amb la realitat de les seues polítiques és una simple coincidència. Una prova  que no saben del que parlen és que afirmen que “afecta al voltant de 280.000 espanyols” quan el Centro Nacional de Microbiología (Instituto de Salud Carlos III) de Madrid, com ja hem dit, dóna un càlcul sobre 130.000, unes xifres que també contempla l’Index Mundi de malalties.

Lamentable que, arran d’una malaltia tan greu, es vulga fer política i damunt que siga demagògica i molt lluny de la realitat. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nada nuevo por parte de las generaciones del brazo en alto.