L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de desembre del 2013

Una gran notícia per a la ciutat: L'IBI (la contribució) abaixarà el pròxim 2014 després que el Ministeri d’Hisenda haja acceptat la sol·licitud del govern de Jordi Joan d'aplicar una baixada als actuals valors cadastrals.

L'alcalde demana la rebaixa dels valors cadastrals. Clica per agrandir

Tavernes es troba entre la relació que publica el BOE de municipis que voran abaixats els valors cadastrals. El BOE nº 296 del dia d’avui publica una disposició del Ministeri d’Hisenda mitjançant la qual s’autoritza a baixar els valors cadastrals dels municipis que complesquen unes determinades condicions, i Tavernes s'hi troba inclós.

Aci en la Cotorra ja hem explicat que  una de les primeres mesures preses per l’alcalde Jordi Joan i el govern municipal en fer-se càrrec del govern de Tavernes va ser demanar la revisió a la baixa a la Gerència de Cadastre.

Van ser més d'un anys de reunions i gestions, després dels quals l’Ajuntament va informar que el passat mes de febrer, mitjançant una sol·licitud oficial de l’alcalde, es demanava la revisió a la baixa dels valors cadastrals en comprovar que la nostra ciutat complia tots els requisits (cinc anys des de la revisió última, una gran diferencia entre els valors de marcat i els cadastrals i presentar la sol·licitud davant la Direcció General de Cadastre).

El BOE confirma la rebaixa dels valors cadastrals de Tavernes encara que no indica quin percentatge. La xifra exacta serà publicada dins dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2014, però el mateix Jordi Joan va confirmar en passades declaracions als mitjans de comunicació que la xifra indicada per cadastre era un 20%.

Pàgines del BOE on apareix la resolució. Clicar damunt per agrandir

La rebaixa dels valor cadastrals afectaran als béns immobles de la nostra ciutat: es reduirà els valors cadastrals de cases, pisos i solars, així com edificacions ubicades en les polígons industrials.

La rebaixa dels valors cadastrals afectarà al càlcul de l’IBI (l'impost popularment conegut com a contribució), però en aquesta ocasió s’unirà eixa rebaixa a la proposta que farà pròximament l’alcalde Jordi Joan al consistori per tal de rebaixar també el gravamen a aplicar. Per tant, i com a conseqüència, el rebut de la contribució o IBI disminuirà l’any que ve.

Els veïns pagarem menys per l’IBI, plusvàlues, impost de patrimoni i declaració a Hisenda

Però no serà només l’IBI el que abaixarà. Tal com ací en La Cotorra hem explicat el govern municipal va preferir treballar primer per abaixar els valors cadastrals perquè es beneficiava mes als veïns i veïnes donat que també es rebaixen un conjunt d’impostos que tenen com a base de càlcul eixe valor.

Així, gràcies als esforços del govern municipal i al fet haver triat la rebaixa dels valors cadastrals i no només el gravamen, com sempre ha demanat el PP, els veïns i veïnes voran que s’abaixa l’impost de plusvàlua perquè el valor de l’impost depén del valor cadastral. També abaixarà l’impost de patrimoni i la declaració de la renda. I una altra cosa important, en abaixar els valors cadastral es beneficien les condicions per poder sol·licitar beques o ajudes als estudis.

El quadre següent, que ja hem publicat, il·lustra ben a les clares les beneficis que comporta als ciutadans la proposta del govern de Jordi Joan front a la proposta de Manolo Vidal i el PP de modificar només el gravamen.
La proposta del PP i del govern de Jordi Joan, més beneficiosa als ciutadans

-


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Quant abaixarà l'IBI l'any que ve?

Anònim ha dit...

Per fi, enhorabona a tots els vallers i al govern!

Anònim ha dit...

Bona noticia.

GORDON GEKKO ha dit...

Per fi una baixada d'impostos. Una bona notícia. Bon treball de l'Alcalde i el seu equip.

Anònim ha dit...

Bona noticia que el ministeri haja baixat els cadastrals.
Baixarà ara el govern local el coeficient?
En la grafica no apareix cap referencia a la baixada del coeficient i si no es toca el coeficient no baixarà l'IBI.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Paragrafs de l'article d'opinio publicat al diari Levante-EMV el dia 1 de desembre:

Des que vaig publicar l’anterior article en estes pàgines fins ara hi ha hagut novetats. En aquell article afirmava que una baixada del 20% en els valors cadastrals implicaria que l’Ajuntament ingressara un milió d’euros menys per la reducció de la contribució.

Tanmateix, el Ministeri d’Hisenda ha canviat la fórmula perquè els ajuntaments que es beneficien d’una revisió cadastral a la baixa continuen recaptant la mateixa quantitat en concepte de la contribució. Esta mesura l’ha presa el Ministeri d’Hisenda per tal que els ajuntaments no experimenten una dràstica reducció d’ingressos i puguen complir els seus plans d’ajustos. Per tant, en cas de tindre una revisió cadastral, els ciutadans tindran avantatges pel que fa a la declaració de la renda i l’impost de patrimoni, i es frenaran les pujades de la contribució previstes per a 2014, 2015 i 2016, però seguiran pagant el mateix per la contribució. És a dir, un 20% menys en els valors cadastrals no implicarà una rebaixa de la contribució. No és una decisió de l’Ajuntament sinó del Ministeri.

És ací on entra l’Ajuntament perquè, si volem anar contra les directrius del Ministeri perquè els nostres veïns paguen menys contribució, haurem d’abaixar el tipus de gravamen, competència exclusivament municipal. Haurem d’explicar que la baixada de la contribució ha estat conseqüència de modificar el tipus de gravamen, no de la modificació del valor cadastral. Haurem de ser responsables i acordar una modificació del tipus de gravamen que abaixarà la contribució i a la vegada permetrà a l’Ajuntament prestar els serveis bàsics municipals.

Anònim ha dit...

De qui és l'article?

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'article anterior és un article d'opinió publicat per l'alcalde Jordi Joan al diari Levante-EMV el dia 1 de desembre i que ací vam reproduir el dia 2 de desembre.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/12/article-dopinio-consens-en-la.html

Anònim ha dit...

Tal com esta la situacio i veient la manera de traballar que tenen estos xicots d'ara, estaria d'acord amb una baixada racional. L'Alcalde ho ha dit algunes vegades, l'Ajuntament ha de poder tiran endavant sense endeutar-se més del ja está. Esta gent d'ara te criteri, principis i es responsable, els d'antes ja sabem el que feien. Jo page al voltant de 400€ d'ibi en conformaria en que m'ho deixaren en 390€ i el criteri moderat s'aplicara en 2014, 2015 i 2016. Soc realiste i crec que sensant. Amb el pp el meu ibi seria 440€ per 2014, 484 per 2015 i 532,4 per 2016. Es a dir 3 anys pujant el 10% cada any, que és el que estava previst. Força xiquets, esteu demostrant que hi ha altra manera de fer les coses.