L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 15 de desembre del 2013

L’Ajuntament de Tavernes i la Diputació acorden iniciar la redacció i valoració del proyecte per a executar l'accés nord a la platja de Tavernes. L'Ajuntament li planteja la cesió de la zona dels ullals a la ciutat.

Vista aèrea de la zona nord de la platja
L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el diputat provincial i delegat de carreteres, Isidro Prieto, han mantingut una reunió de treball en la Diputació de València, reunió en la qual estaven també presents el director general de carreteres, Julio Giménez, i el diputat de Compromís, Emili Altur. 
Objectiu: temes tan important per al nostra ciutat com son les millores de les carreteres que són propietat de la Diputació, i sobre tot la construcció del desitjat i esperat accés nord de la platja, en projecte des de fa molts anys.


Jordi Joan va posar sobre la taula la importancia d'aquest accés a construir en el conegut Camí Reial, nom popular que té la comarcal Natzaret-Oliva (CV-502). En eixa via es va projectar en passades legislatures una entrada en forma de “T” que amb el pas del temps i sense construir s’ha quedat obsoleta. Per això, el canvi de proposta, i la petició de construcció per part de l'Ajuntament d'una rotonda amb les millors condicions possibles per facilitar el trànsit i alhora l'entrada i l'eixida a la platja per la zona de la Goleta.


La reunió va plasmar la importància d’adequar i invertir en esta entrada perquè és l’accés a la part més moderna i nova de la platja de Tavernes a més de ser una zona de trànsit cap a platges tan importants com són les de Gandia, Cullera i la pròpia de Tavernes.


Diputació es va mostrar receptiva, segons la nota oficial que arreplega el web municipal, i va acceptar les propostes de Tavernes. El diputat provincial de carreteres va reconèixer la importància de l'actuació, alhora que expressava la voluntat de la Diputació de donar una solució a un punt que és molt perillós durant l’estiu. Pràcticament durant la mateixa reunió ja es van donar les ordres als tècnics perquè començaren a perfilar els projectes, expropiació de terrenys i les valoracions econòmiques per tal d’intentar introduir l’actuació en els pressupostos de la Diputació del 2014.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha valorat molt positivament la reunió “perquè el diputat Isidro Prieto es va mostrar molt sensible al problema i va donar de seguida les ordres per començar a executar una solució” 
L'Ullal Gran en "Las Cinco Hermanas"
L'execució d'aquesta entrada és molt important per a Tavernes i la platja, i es comprén de seguida quan es comprova que la urbanització “Marina Azul” no està rebuda encara per l’Ajuntament precisament perquè l’agent urbanitzador no ha pogut acabar l’accés a la platja. Després d'aquesta actuació, l’Ajuntament ja podria rebre les obres d’urbanització.
 
La reunió va servir també per tractar altres temes d’importància municipal com són la cessió a l’Ajuntament per part de la Diputació dels espais dels ullals, una zona adaptada com a lloc de descans i que estan ubicats al voltant de la rotonda d’enllaç de la comarcal a Llíria (CV-50) amb la de la platja ( Las Cinco Hermanas).
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona notícia! Sobretot per lo de l'ullal. Una pregunta, s'enten que seria l'agent urbanitzador qui hauria d'haver acabat eixe accés. Si es així, perquè no ho ha fet? Per que no s'ha exigit?