L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dijous, 5 de desembre del 2013

Una nova plataforma defensarà els drets lingüístics dels valencians i valencianes. Es va presentar ahir amb motiu de la jornada dels Drets Lingüístics.


Presentació daant la Delegació del Govern

Una plataforma formada per una vintena d'entitats, sindicats i partits del País Valencià van declarar la jornada d’ahir, 4 de desembre, com el Dia dels Drets Lingüístics amb l’objectiu de defensar l'ús de la llengua i fer visible les vulneracions dels drets lingüístics que pateixen els ciutadans. 

La plataforma va dur a cap un acte davant la delegació del govern espanyol,  on es va llegir un manifest i van lliurar a les autoritats un document on s’expliquen les vulneracions dels drets lingüístics dels valencianoparlants  així com es va presentar el protocol “Què cal fer davant d'una agressió lingüística?", i que afecta l'àmbit privat i públic.

A l’acte es va recordar que tot i el reconeixement de la llengua pròpia a la Constitució, l'estatut i la Llei d'Ús, l’ús encara no estava pas normalitzat.  El protocol presentat vol fer arribar als qui pateixen agressions lingüístiques que no estan sols i és un mitjà per donar-los suport i ajuda.

El manifest que es va llegir davant la Delegació del Govern espanyol remarca que la plataforma assisteix “amb indignació” a l'augment dels casos de discriminació lingüística al País Valencià i exigeix a l'Estat que “assumisca d'una vegada per totes la pluralitat lingüística i cultural com un fet enriquidor”  i pose punt i final a les actuacions dels membres i cossos de seguretat “que es caracteritzen per un supremacisme lingüístic del castellà respecte del valencià”.

La plataforma cívica està integrada per Acció Cultural del País Valencià, Associació Cívica Valencianista Tirant, Escola Valenciana, Castelló per la llengua, Ca Revolta, Confederació Gonçal Anaya, Societat Coral El Micalet, els sindicats A Contracorrent, Bloc d'Estudiants Agermanats, CC.OO, Coordinadora Obrera Sindical, Intersindical Valenciana i UGT, així com els partits PSPV-PSOE, Esquerra Unida del País Valencià, Compromís, Esquerra Republicana del País Valencià, Els Verds i el Partit Socialista d'Alliberament Nacional. 
-