L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 23 de desembre del 2013

Tenen diners per allò que volen: l’Aeroport de Castelló va pagar 441.986€ en 2012 per vigilància de passatgers i càrrega, sense tindre passatgers ni càrrega. Però hi ha més...


La denuncia ha estat efectuada per Compromís, que pren com a base l’informe de la Sindicatura de Comptes Mulet: “la Sindicatura de Comptes exposa com en 2012 tots els contractes de l’aeroport tenen irregularitats”.

La societat d’Aeroport de Castelló SL (ACSL) va ser aprovada pel Govern Valencià del PP. Compromís denuncia, en base a eixe informe, que  les factures del 2012 de ACSL estan pendents d’aprovació i no consta la comprovació de serveis prestats i facturats segons els contractes. Durant el 2012 s’han adjudicat cinc contractes (sense considerar els menors) per un import global de 4.837.899 euros (IVA exclòs) i tots ells tindrien irregularitats: Seguretat privada de l’aeroport 1.872.273 €; Servei de trànsit aeri 2.573.625 €; Assistència jurídica 180.000 €; Estudis de seguretat operacional 130.000 €.

També contenen irregularitats contractes adjudicats i que han tingut modificació o pròrrogues en 2012, com l’assistència tècnica en la gestió de posada en marxa de l’aeroport 335.000 €, Subministrament i instal·lació dels sistemes de seguretat de l’aeroport 5.901.711 €, el subministrament en estat operatiu de ràdio ajudes i equipament de torre 5.049.780 € o el de Consultoria i assistència tècnica del contracte de construcció de l’aeroport 900.000 €.

Compromís denuncia que a pesar de comptar amb un equip tècnic en nòmina impressionant, l’anàlisi dels comptes exposen com la gran majoria de contractes tenen greus irregularitats. “Hi ha irregularitats tant greus com facturacions de 441.986 € en concepte de vigilància del “costat terra” , o siga la seguretat de passatges i dels volums de càrrega, en un aeroport que no es troba operatiu”.

Per acabar dient que “es va contractar digitalment un equip humà, que el seu principal mèrit era ser familiar de dirigents del PP, i veiem com contractes que superen els 5 milions d’euros estan replets d’errors de procediment, i les repercussions que això pot tindre són incalculables”.
-