L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

dijous, 5 de desembre del 2013

L’Ajuntament tranquil·litza els veïns davant la sentència del Vergeret i confirma que no es retira cap vivenda gràcies a que la construcció d'un mur aconseguirà els permisos

La sentència del Tribunal Suprem ha donat molt a parlar, sobre tot entre la classe política i els veïns que temien per unes possibles conseqüències a les seues vivendes.

Els veïns poden estar tranquils, i en una nota oficial així ho confirma l'Ajuntament després que el Suprem haja desestimat en una seua sentència el recurs de cassació que va interposar contra l'ordre que de retirada de les vivendes construïdes en la zona de policia del riu Vaca i el pagament d’una multa.


I és que, com explica la nota oficial de l’Ajuntament de Tavernes, des del moment que va tindre coneixement de la sentència, s’ha reunit amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a coordinar les actuacions que cal adoptar i per a analitzar els efectes de la sentència, tenint en compte sempre la planificació de les obres hidràuliques contemplades al Pla Hidrològic Nacional i que el PP va paralitzar fa tres anys, a pesar que tenien la qualificació de prioritàries i urgents.


La regidora d’Urbanisme, Carmen Canet, ha confirmat que s'han mantingut moltes reunions amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i indicava que “les reunions que l’alcalde i jo hem mantingut han resultat molt més positives. S’ha previst la construcció d’un mur des del pont principal del riu Vaca fins al camí de Gandia, que evitaria la inundació de la zona del Vergeret i permetrà que l’Ajuntament reba la urbanització i que la zona tinga tots els permisos”.


La CHX, tal com va confirmar l'alcalde Jordi Joan el passat dimarts, s'ha compromés a no demanar l'execució de la sentència en considerar que la construcció del mur revertiria la situació de "no urbanitzable" que té la zona.

 
No obstant això, la paralització que el govern de l'Estat del PP ha fet del projecte de millora del riu Vaca, ja redactat, aprovat, licitat i en fase d'adjudicació, obligarà a l'Ajuntament, o siga als veïns de Tavernes, a pagar la construcció del mur. "El cost l’haurà de pagar l’Ajuntamen. Serà una mesura que tranquilitza els veïns i normalitza la situació de les famílies del Vergeret". La nota confirma també la voluntat del govern d'iniciar les obres del mur en l’actual legislatura, una vegada enllestits els detalls amb la CHX , i on només faltaria licitar i construir el mur.


Eixe mur, que tindrà un cost de 300.000 a les arques municipals, no caldria ara construir-lo si el s'hagueren executat les obres de laminació d’avingudes i millora del drenatge de la conca del riu Vaca, tramitat per Aquamed, i que el Govern de Rajoy va paralitzar en la fase d'adjudicació. Eixe projecte hauria permés atorgar l’autorització a les més de 500 vivendes ja construïdes en la zona de policia del riu en la zona de Vergeret i evitar a l'Ajuntament eixa despesa de 300.000 euros.


Les paralizades obres de laminació del riu Vaca possbilitaven l’atorgament de l’autorització corresponent, una cosa que finalment no ha estat possible com indica la regidora d’Urbanisme, “per la falta d’interés del govern central a donar una solució definitiva a este problema, cosa que també hauria estalviat que els veïns de Tavernes assumim els costos de construcció del mur del riu”.

Com es sabat, l’adjudicació del projecte de laminació del riu Vaca va quedar suspesa al més de l'ascens de Rajoy i el PP al govern de l'Estat i va desaparéixer la partida d'inversió de 35 milions que hi havia en els Pressuposts Generals de l’Estat. Els tres anys últims, el diputat de Compromís Joan Baldovi ha presentat esmenes per recuperar eixe projecte necessari a les poblacions de la Valldigna i a Xeraco, però els vots en contra dels diputats del PP, els valencians inclosos, ha fet impossible l'adjudicació.
Podeu llegir més informació sobre aquest tema en la noticia que segueix
-

10 comentaris:

Quants en governa la farina ha dit...

No sé per què deixeu de publicar un comentari com: Amb els enderrocs de les Indalècies podria alçar-se eixe mur concebut per a la "tranquil·litat dels veïns". Bé, sí que ho sé.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No l'havíem publicat primer perquè ni aporta ni diu res al tema. I ara el publiquem perquè veges - i tots ho vegen- perquè hi ha comentaris que no es publiquen: perquè ni diuen ni aporten res.

Potser si vols mesclar el tema de les Indalècies en el mur de protecció millor hauries pogut dir que els diners d'allí ara es destinaran per a la tranquil·litat i restablir la legalita de vora 600 families. ¿No creus?

Veïna cabrejada ha dit...

És una altra vergonya del PP d'aquest poble. Primer fa l'empastre d'autoritzar les obres en contra de la Confederació i després ni tan sols foren capaços de sol•licitar del govern de Rajoy que fera la laminació del riu Vaca, una obra que estava a punt d’adjudicar-se i des de l’any catapum estava considerada urgent. Sols Compromís en saber que no estava contemplada en els pressupostos va presentar una esmena per a que s’hi incloguera. Ara ens costarà 300.000 euros a tots els veïns! No sé com tenen la cara d’eixir al carrer.

Anònim ha dit...

No seria mas normal que los señores costructores que han sacado beneficio de las viviendas fuesen los que pagaen los 300.000 para el muro y no el pueblo que realmente no ha sacado ningun beneficio y que los señores del pp manolin y cia que son los principales culpable se salgan de rositas y encima criticando

indelècio ha dit...

molt bo lo de les indelècies! humilment també done suport a la iniciativa. humor de pedra seca! molt bó!
realment la gent que va construir i comprar vivendres a la vora del riu no sabia que era una zona inundable? en quin poble viuen?
en tot cas, si s'alça el mur la única cosa que passarà és que allí no entrarà aigua però si més avant.... o si no als camps... un altre parxe més (no cal que parlem de la platja de la goleta, veritat?).
el desficaci ens governa! sincerament, no tenim solució.

Anònim ha dit...

Hi ha molts tècnics entre els comentaristes i gent que nomes busca qualsevol cosa per criticar. Menuda animalada lo de la pedra i les indalecies. T'has lluït!

Jo crec que quan un veí va a comprar una casa, siga la urbanització que siga, la compra perquè se suposa que el garant de la legalitat i qui dona els permisos per urbanitzar, per edificar i la cedula d'habitabilitat per enganxar llum, aigua i etc és l'Ajuntament, que se suposa haura complit tot els requisits que mana la llei. Jo no tinc cap obligació de demanar tots els permisos, des de la resolució de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, fins els planos d'urbanització i el darrer paper d'Hidrolectrica. Se suposa que això es obligació de l'Ajuntament d'haver-ho demanat a qui siga i tindre-ho controlat. I quan vaig comprar el pis al Vergeret, no ho vaig fer.
Com tampoc he demanat tots els papers, permisos tècnics, etc. de tots els components del cotxe que vaig comprar.
Ni crec que tu els demanes.
Ara, açò fa un tufet de malicia i rancunia perquè l'alcalde s'ha mogut i ha buscat una solució a les empastraes del PP, que els de la corda del PP no ho podeu ni suportar.
Em pense que es quedareu en les ganes, perquè les coses que haveu fet malament les solucionaran. El meu vot per posar trellat al tema ja el tenen. I el de la meua dona.

Quants en governa la farina ha dit...

Vaja, amb Indalècio (sense Mestre) afortunadament veig que la qüestió de si aporta o diu alguna cosa un comentari no és prerrogativa del Gran Controlador. Els bunyols per aquestes terres no són patrimoni de cap partit polític. A veure si en eixir de casa deixem ja les dèries partidistes en el penja-robes.

Indelècio ha dit...

Efectivament bon amic, sòc tècnic ambiental.... I mon pare té camps en la zona... i si ve una plena doncs en la menjarem amb tomaquet... No es pot anar contra natura... Sinó ja voreu com sempre hi haurà afectats quan vinga la gota freda... A no ser que al en murs per tot arreu... I ara una disculpa, hauria d'haver posat abans del constructor i compradors als polítics (govern, en primera instància, i oposició, silenciosa, en segona). I sí, a banda de l'evident inundabilitat de la zona, l'impacte paisagista de la urbanitzaciò es bastant notable, quines torres!). És a dir una catàstrofe és mire per on es mire.... Però bé, 'va com va' que deia el nostre estimat O. Montllor. I tornarà a passar, que és el més lamentable de tot.

Anònim ha dit...

O siga que segons tu, tots els tècnics de Confederació que estan de fa uns mesos estudiant el tema i fent simulacions amb ordenadors especials - quan al programa- per arribar a eixa mesura, ni aprofiten ni valen per a res. Eixos tècnics es deduix del teu comentari no són vàlids, son incompetents en la matèria. Són uns tècnics de calbot.
I damunt tens el coratge de dir no sé que d'una oposició que va fer el que podia fer en una època en que el PP tenia, quan va a començar el projecte 12 de 17, i després 9 de 17. Demagogia per demagogia, jo en el teu cas li tiré la culpa al poble que al cap i a la fi va votar el PP de manera generosa ¿no creus? I ara el poble es qui ho paga ¿no ho creus?
Sé que és una brofegada, però es un raonament semblant al teu: a l'absurd.

Segons tu, fóra pla sud de València, fora les millores que hi hagut en la Conca del Serpis i Vernissa, fora la rambla que veiem quan passem per Sollana...

I continuant amb una altra estrofa de "va com va" realment "va com vull. Com volem" o siga com el que vam votar. Ara paguem la penitència.

I gràcies a qui es preocupa de buscar solucions, cosa que els d'abans ni feren ni faran.

Indelecio ha dit...

Que quede clar que el que he dit no és el que tu afirmes. En cap moment he dit que els tècnics que han estudiat el cas són incompetents. Tot i que, ara afegisc que si la CHX s'haguera pronunciat a temps, açò és, abans de construir res, ara no estaríem discutint.... No s'haguera permès l'urbanització.
I ara torne a insistir que per molt que s'alcen els murs, potser no arribe l'aigua a l'esmentada urbanització, però sí que ho farà a altres indrets, urbanitzats o no, amb els conseqüents danys.
Per cert, si eres tan amable envia'm les notícies, actes, on es diga que l'oposició es va decantar en contra de l'urbanització del Vergeret, en tractar-se de zona inundable. Ja sóc major i no recorde que així es pronunciaren, però si m'ho demostres rectificaré.