L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimarts, 10 de desembre del 2013

¿Com poden ser els màxims defensors de la identitat valenciana -diuen ells- i tancar l’únic mitjà en valencià? El PP tomba al Congrés de Diputats una iniciativa de tota l'oposició per revocar el tancament de RTVV



Ells ho tenen clar. Ni identitat pròpia, ni defensa dels símbols valencians, ni pitos ni flautes: només importa Castella i Madrid. És la seua identitat, la castellana, és l’única que defensen els botiflers moderns que s’amaga darrere les sigles del PP. I en base a la seua majoria parlamentària han tombat una iniciativa conjunta de l'oposició per revocar el tancament de la RTVV.

L’oposició demanava al govern espanyol què fera valdre les seues competències i en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, promogueren mecanismes per garantir la viabilitat de RTVV i les mesures que calguen per garantir una RTVV pública en valencià i de qualitat.

El PP, que es mescla pel mig de totes les competències autonòmiques i només cal recordar les obligacions imposades a les autonomies en educació i hisenda, l'ha refusada dient que no volia interferir en una decisió autònoma de la Generalitat Valenciana. Un morro que se’l xafen. També han justificat l'apagada en la conjuntura econòmica i en la priorització de l'estat del benestar.

La proposició ha estat llegida pel diputat socialista Ximo Puig que ha definit el tancament de RTVV com “autoritari” i marcat per la vulneració de la Constitució i com a “recentralització” i que el cost del tancament és superior al manteniment.

Joan Baldoví de Compromís ha expressat que el PP ha tancat “amb la patètica excusa dels serveis socials” i els ha retret “que eren els màxims defensors dels valencians i ara tanquen una de les nostres senyes d'identitat principals” i ha qualificat als diputats del PP com a “sepulturers de l'autonomia valenciana”.


 

El diputat d'EUPV, Ricardo Sixto, ha enumerat els casos de corrupció vinculats a la gestió del PP sobre RTVV i ha dit que els populars han d'assumir responsabilitats. També ha remarcat que la creació de RTVV fos aprovada per unanimitat i el tancament només amb els vots del PP. 

CiU ha assenyalat que amb la pèrdua de RTVV els valencians perden un mitjà públic en una de les llengües oficials i que “no hi ha democràcia sense llibertat d'expressió”.

ERC ha dit que RTVV “tornarà, sense dubte” i ha acusat el PP de recentralitzar i utilitzar el País Valencià com una “colònia cultural i lingüística” i “laboratori per exprimir polítiques neoliberals”.

 
UPyD ha dit estar a favor de la proposició inha defensat televisions autonòmiques en territoris amb llengua pròpia, com el País Valencià.


Proposició no de llei

El text remarca que el tancament suposa l'acomiadament de 1.600 treballadors i la destrucció de 3.000 llocs de treball al sector audiovisual valencià . “La decisió unilateral del govern valencià vulnera el dret a la llibertat d'informació i expressió de cinc milions de valencians tal com marca l'estatut d'autonomia i la constitució espanyola”.

La proposició assenyala que sense RTVV els valencians deixen de tindre emissora autonòmica que garantesca el servei públic, fomente la informació de proximitat i l'ús del valencià, llengua pròpia de la comunitat, tal com recull l'estatut d'autonomia.

El tancament de RTVV implica que els valencians perdem el dret a ser informats en la nostra llengua , nomes serem informats “en llengua de forasters”, com deia “El Tio Canya” i condemnats a vore com el nostre territori perd la vertebració i es dissol com un terròs de sucre ofrenant noves glòries a Castella i Madrid.
-