L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 19 de desembre del 2013

Avui es l'enterrament de Ricardo Maria Carles i Gordo a València, fill adoptiu de Tavernes. L’alcalde, Jordi Joan, representará l'Ajuntament en el soterrar de demà.

Les banderes onegen a mitjan pal


L'Ajuntament de Tavernes manté des de la primera hora del matí d'ahir dimarts les banderes a mitja pal en senyal de duel per la defunció del cardenal Ricard María Carles, rector i arxipreste de la ciutat i que exercí el seu apostolat en les parròquies de Sant Josep, de la qual fou el primer rector, i de Sant Pere. Les banderes continuaran en aquesta posició de senyal de duel oficial de la ciutat fins que se celebren els oficis litúrgics en la seua memòria.

El consistori se suma així a les condolences per la pèrdua del cardenal “al que el poble li tenia enorme afecte i estima”. D. Ricardo va ser declarat “Fill Adoptiu” de Tavernes en 1969 “en reconeixement a la seua labor pastoral” i com ell mateix sempre deia “era un valler més”. 

L'alcalde, Jordi Joan i Huguet, participarà en la missa funeral que se celebrarà esta vesprada a València a les 5 de la vesprada en la catedral, presidit per l'arquebisbe Carlos Osoro.

D. Ricardo al pati del Patronat
Les restes mortals de Ricard Maria Carles seran enterrats sota la nau central de la Basílica de la Verge dels Desemparats de València, amb la qual cosa es complirà el seu desig de ser inhumat al costat de la Mare de Déu de la seua ciutat natal. Cal indicar que l'any 2011 va acceptar el nomenament de Confrare Major de la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats de Tavernes, màxima distinció de l’entitat de la nostra ciutat.

La capella ardent es va instal·lar primer en el Palau Episcopal de Tortosa, diòcesi de la qual va anar bisbe des de 1969 a 1990, abans de ser nomenat pel papa Juan Pablo II arquebisbe de Barcelona. Ahir de matí es va traslladar a la catedral de Barcelona, on es va  habilitar una capella ardent en el cor del temple barceloní. 

Després va tindre lloc una missa exequial en la catedral de Barcelona amb la presència del cardenal Martínez Sistach, els bisbes i el cabildo de la catedral de la ciutat comtal. En acabar l'ofici, les restes mortals del cardenal van viatjar a València, on es durà a terme el funeral a partir de les 17.00 d'avui.

El CETV li dedicarà una exposició retrospectiva

El Centre Excursionista de Tavernes dedicarà al seu fundador, el cardenal Ricard María Carles, una exposició fotogràfica en els pròxims dies sobre la relació del cardenal amb el muntanyisme. 

D. Ricardo va fundar a principis dels anys 60, sent rector de Sant Jose, el club muntanyenc DYA (Déu i Audàcia) que l'any 1972 es convertiria en el Centre Excursionista.

Missa a les Creus el dia 1 de maig
 Va ser així mateix el iniciador de la pujada a la Muntanya de les Creus el dia de la festivitat de San José Obrer de l'1 de maig. En l'actualitat, més de 500 persones participen tots els anys en aquesta pujada. El Centre Excursionista ha mantingut sempre la relació amb el cardenal i l'any passat, quan el Centre va celebrar el seu 40 aniversari va participar en els actes de commemoració.
-