L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.286
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 46.757

dimecres, 31 de juliol del 2024

El dia 4 d'agost té lloc al llac de la Goleta el Festival "Cançons a la mar": Corals participants i programa del concert

 

 El pròxim diumenge, dia 4, a partir de les 20'15 hores tindrà lloc al llac de la Goleta l'XI Festivals de Corals "Cançons a la mar". Els grups participants, així com el programa del concert, els podeu llegir tot a continuació:

Agrupació Musical l'Ajunt de la Bóta (Tavernes)

• Els ous de pasqua - pop Tavernes
• La tia Juliana - pop Tavernes
• Sant Roro - pop Tavernes
• L'Ajunt de la Bota - pop Tavernes

Cor de l'Entusiasta (Benifairó)

• I will follow him - Frank Purcell (Arranj. Peter Weitens)
• Alma llanera - Pedro Blas Butíerrez (Arranj. Arturo Hernández)
• Sota el cel de Paris - Hubert Girrud (Arranj. Adria Pérez)
• HaHo Díango - Ulrich Führe 

o Clarinet: Ferran Cunyat
o Teclat: Roser Perez
o Percussió: Ferran Vila

Director: Josema Àlvarez

Coral Teuladina (Teulada - Alacant)

• Salió de Jamaica -M. Ángel Viro
• Sin un amor - Alfredo Gil. Chucho Navarro (v. JA Oliveira)
• La flor de la canela - Chabuca Granda (v. Alfredo Morales)
• Por qué cantamos - Alberto Favero(Arrar. Liliana Cangiano)

Director: Pere Roma

Coral Marinyén (Tavernes) 

• Ukuthula - Espiritual Africana
• Moon River - Henry Mancini (Adapt. Alain Langrée)
• Por ti volaré - Andrea Boccelli, Francesco Sartori, Lucio Quarantoti
Nabuco - Giuseppe Verdi 
 
Director: Fran Lledó

Cant comú: La Barraca (pop Tavernes) d'A. Chover

El projecte de les obres de millora del CEIP Magraner ja està adjudicat

 
 

El "Servei de redacció del projecte de les obres d'adequació/ampliació del CEIP Magraner" contemplades dins del Pla Edificant de la Generalitat han estat adjudicades per la mesa de contractació municipal a l'empresa d'Alberic "Xúquer-Arqing SL" per un total de 27.480, 89 euros. Aquesta empresa ha presentat la millor oferta quan a la relació qualitat del servei i preu.

Les obres contemplades en el Pla Edificant per al CEIP Magraner tenen un import de 2'8 milions d'euros. Aquest centre s'inclou en la segona fase del pla, i les obres inicials programades seran per executar l'habilitació d’un menjador per a 90 alumenes, sala d’usos múltiples, aula per educació especial i aules de reforç a primària, així com també  un gimnàs integrat a l’espai cobert de la pista esportiva i espais auxiliars en els vestidors. Les previsions d’instal·lacions es contemplen amb una biblioteca i els despatx de la direcció i cap d’estudi.
 

dimarts, 30 de juliol del 2024

L'Ajuntament nomenarà Fill Predilecte de Tavernes a Josep Ciscar Vercher, crònista oficial recenment desaparegut (qepd)

Parlament en ser nomenat Cronista Oficial de Tavernes (gener 2015)

 

Josep Císcar Vercher, cronista oficial de Tavernes, serà nomenat a títol pòstum com a "Fill Predilecte" de la nostra ciutat, segons han aprovat per unanimitat els grups polítics que formen el consistori perquè l'Ajuntament inicie l’expedient per a atorgar-li aquesta distinció. Josep Ciscar en va deixar el passat dia 20.

Ple de gener del 2015: Nomenament d'Encarna Sansaloni i Josep Ciscar com a cronistes oficials 

Josep Ciscar va ser regidor del nostre Ajuntament pel partit EU-Els Verds durant dos anys del mandat de la IV Corporació Democràtica, en concret del 1993 al 1995 quan va ser el responsable de la Regidoria d'Educació i en la V Corporació Democràtica,  entre els anys 1995/1999.  En deixar la política local es va dedicar a la docència i investigació, i l'Ajuntament de Tavernes  el va nomenar cronista oficial de Tavernes el 12 de gener del 2015 juntament amb la professora Encarna Sansaloni.

 

6 febrer 2014. Presentació del número 8 de la revista “Avenc” de temes de Valldigna
 
 
3 de març 2016. Actes del centenari del nomenament de Tavernes com a ciutat
 
Persona molt preocupada per l'educació i la formació dels docents, aquest interés el va plasmar amb multitud multitud d'articles, ponències, col·laboracions i llibres, a més de gran quantitat de material didàctic per experimentar en les metodologies punteres en l'aprenentatge de les ciències socials i la història. Citem com a exemple "Identidades nacionales y territorialidad en los libros de texto. Los estereotipos enciclopédicos en la geografía escolar" escrit amb col·laboració amb els companys del departament de la universitat o "Itinerario geográfico medioambiental y dos breves apuntes históricos" que va estar premiat en els "XX premios Francisco Giner de los Rios" del Ministeri d'Educació instituïts per premiar els millors treballs d'innovació en les àrees de les Humanitats i Ciències Socials
 

Actes del 9 d'Octubre 2021. Josep Ciscar va ser el conferenciant de la diada dels valencians i qwui amb l'alcalde va oferir la corona de llorer a Jaume I
Actes del dia 9 d'octubre del 2022

Com a cronista oficial de Tavernes, Josep Ciscar Vercher,  ens ha il·lustrat en múltiples ocasions sobre la vida i els costums de la societat vallers en conferències i articles en revistes i llibres de festes, a més de ser autor de llibres com "La Primera República a Tavernes de la Valldigna" o el seu  llibre d'investigació "Entre el goig i la tristor. Vida quotidiana a finals del XIX i principis del XX a Tavernes de la Valldigna" 

 
 
Juny del 2012: Presentació del llibre “ La Primera República a Tavernes de la Valldigna”
 
Josep Ciscar en el tracte personal era una persona sempre amable, sempre amb un somriure, gran conversador sobre tot quan la temàtica era Tavernes i els fets històrics i preocupada sempre per les novetats a Tavernes, per les investigacions sobre el nostre poble, era molt amic del seus amics.

 


 


Bona participació en el torneig "24 hores de Futbol 7" celebrat al Camp Municipal d'Esports

 

L'Athletico Huevones s'ha proclamat campió de l'edició d'enguany de les "24 hores de Futbol 7" organitzades pel club Athletic la Vall CF, com és habitual des de fa anys, i on han participat un total de 10 equips. L'equip "La Colla" va ser el subcampió del torneig.

El torneig es va jugar el passat cap de setmana en el Camp Municipal d'Esports, amb bona assistència de públics, amb molta esportivitat per banda de tots els equips, sense cap incident i amb una molt bona organització del Athlè
tic La Vall.

La classificació final va ser la següent:
1. Athlético Huevones
2. La Colla
3. Trucados
4. Pavones

Els trofeus varen ser lliurats pels regidors vallers Josep Llàcer, responsable d'Esports i  Enrique Cuñat, de Serveis Públics, mentre que Dani Vercher, com a president del club organitzador va repartir els premis en metàl·lic.


Benifairó ret un emotiu homenatge postum al dolçainer Alfonso Basset Alberola

 

Benifairó va retre ahir un emotiu homenatge postum a la figura d'Alfonso Basset Alberola, "el Dolçainer", que ens va deixar fa uns mesos, amb el que ha estat un reconeixement a la gran tasca realitzada al llarg de la seua vida en la difusió de la dolçaina i la música d'aquest instrument tan nostre. Protagonistes de l'homenatge els diferents amics que l'han acompanyat en aquests anys, agrupats en la formació "La Colla".

 

 

 

Alfonso Basset forma part d'una família de dolçainers, l'origen de la qual cal buscar-la a mitjan segle XIX, i on la interpretació del nostre instrument nacional ha passat de pares a fills fins a l'actualitat. La tasca dels Basset de Benifairó (Alfons i Josep) ha aconseguit salvar i recuperar  moltes tocates tradicionals valencianes a més de, amb el seu exemple, impulsar la coneixença i estudi de la dolçaina, i propiciant que que molts músics li hagen prestat atenció, amb la qual cosa s'ha aconseguit el reviscolament de l'instrument després d'uns anys que semblaven de desaparició de la vida festiva dels valencians.

Així, en tots aquests anys, i des de fa dècades, hem pogut vore Alfonso Basset acompanyant amb el so de la seua dolçaina i tabalet multitud d'actes festius a tota la Valldigna (processons, actes fallers, actes institucionals...) cas de la fotografia que adjuntem, d'una nit d'albades a Tavernes.


 Tot Benifairó es va sumar ahir a l'homenatge, amb un auditori ple de gom a gom, per escoltar un concert que era la primera vegada que interpretava "La Colla" sense la seua presència física. Cançons tradicionals valencianes, alguna polca, per fer un reconeixement a la tasca d'Alfonso Basset en tants anys, amb una total dedicació i passió a la dolçaina i el tabal, com es va recordar en els parlaments.
 

 

 

Uns parlaments emotius i sincers, expressats amb el cor a la mà, per recordar la seua figura, el seu bon tracte amable i familiar i sempre amb una afirmació: sense ell, els dolçainers i tabaleters no estarien allí, damunt l'escenari interpretant peces dels nostre folklore, essent la peça que va escriure "Roserets" en el 2016 molt aplaudida, per acabar amb el tema de Frank Sinatra "My way" (Com he fet sempre). La seua filla, Maria José va rebre un detall recordatori del grup.

Alfonso Basset ens va deixar fa uns mesos, però el seu llegat continua entre nosaltres, personificat en la colla de dolçainers que han seguit el seu mestratge i exemple.

 


Per a quan un servei mínim de radiologia a la Valldigna que evite tants i tant viatges a Gandia?


Un lector ens envia un comentari personal on argumenta la incongruència  de que la zona bàsica de salut de Tavernes, que comprén també les poblacions de Simat i Benifairó, no dispose de servei de Radiologia que permeta efectuar radiografies als  22.000 habitants totals que viuen a les tres poblacions de la Valldigna, una població que s'incrementa en nombre en arribar l'estiu. 

El nostre lector ens suggereix de fer un article on es pose l'èmfasi en la quantitat de viatges que  fan els veïns i veïnes de la Valldigna per fer-se una radiografia i també tot el que representa per als usuaris el desplaçament: temps i despeses en els viatges a Gandia, tantes vegades amb pèrdues en hores de treball i, com passa quan el pacient  necessiten ajuda i companyia en el desplaçament, cas de menuts i persones molt majors, el destorb en el treball o obligacions de l'acompanyant.

 

Hospital Francesc de Borja de Gandia. (Foto: Generalitat Valenciana)
Hospital comarcal on cal anar, sí o sí, per una radiografia

 

I es pregunta si s'ha parat algú a pensar en el cost de  les hores de treball perdudes al cap de l'any en total, pacients i acompanyats, i el cost del combustible gastat en els desplaçaments, solucionable amb un servei de radiologia com tenen tantes localitats, algunes més menudes que Tavernes.

Afirma que la situació de la Valldigna no s'entén, la mires per on la mires, i el servei sanitari que ha de donar les màximes facilitat a l'atenció del pacient-usuari en les circumstàncies actuals de falta del servei li posa través. En massa ocasions fer-se una simple radiografia és tot un problema pel desplaçament i la implicació, no sempre possible, al mobilitzar a familiars i els seus vehicles, tant de Tavernes com de Simat i Benifairó.

També considera que en aquest problema són els tres ajuntaments afectats els que han d'anar a una, reclamar i exigir a la Conselleria de Sanitat que al Centre de Salut de Tavernes s'instal·le un servei de Radiologia per millorar la sanitat a la comarca. 

Gràcies pel comentari  

 


dilluns, 29 de juliol del 2024

Millora del col·lector de l'encreuament Sant Antoni - Sant Benet i reparació del clot que s'havia format en el carrer

 

La Regidoria d'Obres que dirigeix el regidor de Compromís, Josep Llàcer, ha donat per acabats el treballs de reparació  del col·lector que discorre enterrat per davall de l'encreuament del final del carrer Sant Antoni amb l'inici del Carrer Sant Benet. Amb aquesta millora, s'atén la petició dels veïns de la zona que demanaven l'actuació pel "gual" que s'havia format en el carrer per l'enfonsament del Col·lector.
 
 
 
 
Les obres han eliminat l'enfonsament del col·lector, amb uns treballs duts a cap per l'empresa local "Grau Pascual SA" que ha procedit a substituir el tub antic per un de nou  en pvc, i al mateix temps s'ha millorat el pas de vianants, i "s'ha suavitzar" el clot que dificultava el trànsit de vehicles. Una vegada acabats els treballs s'ha procedit al pintat del pas de vianants.

L'IES Jaume II el Just compta amb tres nous catedràtics en el claustre de professors

 

Àngels Lloret                             Anna Bellver                               Juan José Felis

 L'IES Jaume II el Just, i en conjunt Tavernes, estem d'enhorabona, perquè 8 professors del centre han estat nomenats catedràtics en les seues especialitats i entre ells hi has 3 del poble: Àngels Lloret Melis (Llengua i Literatura valenciana), Anna Bellver Garcia (Anglés) i Juan José Felis Grau (Informàtica).

L'IES Jaume II el Just, ha felicitat els professors/es que han passat a tindre la condició de catedràtics/catedràtiques, i ha remarcat que és reconeixement a la seua excel·lència acadèmica i professional, però també a la seua dedicació i compromís continuat amb l'educació de les noves generacions de Tavernes. 

Els nous catedràtics han demostrat al llarg dels anys una gran capacitat pedagògica, una sòlida formació i un entusiasme inigualable per la docència. El seu esforç constant per millorar les pràctiques educatives i adaptar-se als nous reptes de l'ensenyament ha estat fonamental per al desenvolupament del centre així com per la formació del jovent valler i dels pobles veïns que envien els seus fills al centre de Tavernes.

Cal remarcar que no és només la tasca en les aules, sinó el ser un pilar essencial en la dinamització de projectes educatius innovadors, en la promoció de valors com la solidaritat, el respecte i la curiositat intel·lectual, i en la creació d'un entorn escolar més inclusiu i estimulant.

Tots els nous nomenaments, i en general el professorat, han sabut inspirar els seus alumnes a assolir els màxims potencials, a fomentar la cultura de l'esforç i de la superació personal en una trajectòria personal que és un exemple per la contribució a l'educació i formació dels nostres joves.

La nostra enhorabona als nous catedràtics i a l'IES Jaume II el Just.