L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dimecres, 10 d’abril del 2024

Portem vora 20 anys i cadascú que s'ho responga: ¿Realment el PP, diga el que diga, ha treballat mai per remodelar l'IES Jaume II el Just?

 

El PP i la seua portaveu, Eva Palomeres, al final ¿acabaran creient que gràcies a ells es farà la remodelació total de l'IES Jaume II el Just?  En els últims 20, no han mogut un dit: cap gestió, cap moció, cap proposta ni a Tavernes ni a la Generalitat. Ni quan eren govern en la Generalitat ni quan eren oposició.

La rehabilitació integral de l'IES Jaume II el Just, tot al contrari del que afirma la portaveu del PP en el Levante-EMV es una petició des del primer dia del govern de Compromís, des del 2015, i que sempre ha comptat amb la col·laboració, ajuda i suport del claustre, AMPA i comunitat educativa del centre. 

I gràcies a anar tots a una, la Conselleria d'Educació del govern del Botànic no va seguir finalment el criteri dels tècnics i, com ací vam publicar i va publicar la premsa comarcal, es va prendre la decisió de realitzar una remodelació integral, que va meréixer fins i tot que el director general d'Infraestructures Educatives del govern del Botànic visitara el centre per informar i confirmar la decisió.

Tornem a publicar la informació, recopilada dels darrers 20 anys. Després cadascú, que en traga les pròpies conclusions.

 

El  PP, diga el que diga, no ha fet res per a la reforma de l'IES Jaume II el Just.

 

La portaveu del PP usa el mandra de que l'esquerra volia enderrocar el centre, cosa totalment incerta quan ha estat el contrari:  ha exigit sempre la rehabilitació integral. I hi ha l'hemeroteca per demostrar-ho. 

Durant la legislatura 2007-2011, amb govern del PP a Tavernes i la Generalitat, van ser els alumnes qui, es manifestaren a la Plaça Major, farts de promeses incomplides del PP, de donar les classes en un centre sense condicions, sense calefacció, amb goteres i, sobre tot, amb anys i anys sense que hagués gaudit de cap millora integral.

 

 

Que parle la hemeroteca, i en especial la d'un mitja molt afí al PP:

Els 200.000 euros promesos pel Director Territorial d’Educació, Camilo Miró, el Director General d’Ensenyament, Francisco Baila, l l’alcalde valler, Manolo Vidal, foren fum de canya: Ni reparar el sostre del saló d’actes, res de canviar el sistema de calefacció, res d'actuar sobre el cablejat elèctric o els aseos....

L'arribada de Compromís a l'alcaldia de Tavernes inicia el conjunt de peticions i demandes de millores del centre, sempre desoïdes pel govern de la Generalitat del PP.  Fins i tot un escrit exigint "la reforma integral de l'IES Jaume II el Just" va anar a la paperera del govern del PP. I ara que el PP diga que l'esquerra volia enderrocar el centre.

 

 

 

Totes les promeses falses del PP sobre el centre queden al descobert quan, amb el canvi de govern en la Generalitat i constitució del Govern del Botànic, permetia conéixer que  el PP no tenia res projectat per al centre. I això ho afirma i explica el "Levante-EMV"

 

 

Les reunions a partir d'ací de l'alcalde Jordi Joan, la regidora d'Educació, Bea Ferreres i membres del Consell Escolar de l'institut amb el secretari autonòmic Miguel Soler consensua la redacció d'un informe sobre les necessitats de l'institut. Aquest informe arreplegava la voluntat del govern municipal de Compromís i la Comunitat Educativa del centre: mantindre l'institut i executar obres de millora o remodelar el centre. 

https://www.lasprovincias.es/safor/201601/29/consell-incluye-jaume-just-20160129004403-v.html

Sí, és cert, que en la redacció inicial els tècnics de Conselleria proposaren un canvi: construcció de nova planta perquè pensaven era la millor manera de complir la normativa actual quan a instal·lacions, accessibilitat i altres característiques pròpies d'un centre educatiu, cosa no acceptada per Tavernes.   

L'alcalde i la regidora d'Educació, amb representants de l'IES, reben l'informe de necessitats
 
 



Portada de l'informe de necessitats redactat


El govern de Compromís i la Comunitat Educativa feren gestions demanant als tècnics una reconsideració en base a la singularitat de l'edifici i les instal·lacions que posseïx, p.e. el saló d'actes, gimnàs i emplaçament enjardinat.

L'any 2018, la situació canvia amb l'inici del Pla Edificant: Tavernes s'hi acull per als centres escolars i per a l'institut, amb la novetat que mentre avancen els tràmits, les reivindicacions de reforma integral són cada vegada més acceptades. I arriba la pandèmia, i com totes les coses, el retard en expedients.
 
 
 
 
Finalment, té lloc la confirmació definitiva feta pel director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, de que la Conselleria d'Educació atenia les peticions de la reforma integral exigida per Compromís i la comunitat educativa del centre.
 
 

 
Si finalment el PP executa tant l'obra de l'IES com les previstes en la resta de Centres Escolars dins del Pla Edificant s'aprofitarà del treball previ administratiu realitzat per Compromís. Un mínim de respecte per tant als fets i a vora 20 anys d'història.