L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dijous, 11 d’abril del 2024

La reurbanització dels carrers Nou i Cristobal Almel·la on no ha canviat res en els arguments usats per paralitzar el projecte l'any passat


L’Ajuntament ha anunciat que té a punt el projecte de reurbanització del carrer Nou i del carrer adjacent, Cristòbal Almel·la, una obra que inclourà la renovació de les voreres, pavimentació de la calçada, substitució de la xarxa d’aigua potable, així com mobiliari urbà i la millora de l’accessibilitat. 

La notícia implica la represa del projecte que Compromís va iniciar la legislatura passada i que s'havia d'executar l'any passat, però l'alcaldessa Romero el va paralitzar a través d'una modificació de crèdit aprovat en el ple  celebrat a finals de juliol i que corresponia a l'ordinari d'agost. El PP va ser l'únic partit que va votar en contra i va justificar-ho perquè obres que haurien de ser prioritàries per al consistori es donaven de baixa.

Segons el web municipal, l'actuació està valorada en 640.000 i es dura a l'aprovació després que el ple del pròxim dilluns, dia 15, aprove la liquidació del pressupost del 2023 i el romanent de tresoreria. Tot i que s'indica la notícia del web i facebook que s'aprovarà en el ple de dilluns, no hem trobat per ara en l'expedient ni en els punts de l'ordre del dia cap referència documental al respecte. 

La nota publicada sí que indica la  confiança de poder iniciar els tràmits del projecte (licitació, adjudicació, replanteig, etc) a finals del mes de juny. I eixe retard és així - i cal saber-ho- perquè després d'aprovar la modificació de crèdit en el ple de dilluns, vindrà la publicació en el BOP, amb un temps reservat per a possibles al·legacions i després la publicació de l'aprovació definitiva si no s'han presentat al·legacions...  Per tant, com es reconeix, passarà un mínim dos mesos fins que l'Ajuntament puga fer ús "legal" dels diners i licitar l'obra. 

 


 

Pràcticament estem en el mateix punt que l'any passat, però.... el protagonisme i les fotos ja no seran de Compromís

Les previsions que contempla l'Ajuntament impliquen -pensem-  que els departaments d'Obres i de Contractació hauran de treballar a estall i - toquem ferro- si tot va bé les obres poden començar a principis d'octubre (hem considerat el temps d'estiu i el mes "quasi inhàbil" de setembre). 

Tot això ens porta a unes circumstàncies que, agrade o no, són molt paregudes a les que l'alcaldessa Romero va usar com argument per a paralitzar el projecte de Compromís l'any passat i donar-lo de baixa, tot i que ara el torna a reprendre per al seu govern. 

L'alcaldessa en aquell ple de juliol-agost del 2023 va dir que no hi havia temps material per executar el projecte en eixe mateix any, que era quan  pertocava per ser una obra finançada a càrrec del romanent de l'any anterior 2022. 

Ara, camí d'un any després, veiem que el projecte no es va incloure en el pressupost del 2024 i torna a ser altra vegada finançada a càrrec d'un romanent, el del 2023, que s'ha d'aprovar el dilluns i, igualment, l'obra ha d'estar acabada enguany. I no sabem si s'han comptat els "imponderables", com pot ser retards per mal oratge en la tardor, per exemple.

També caldrà recordar que l'alcaldessa va assenyalar com a motiu per paralitzar el projecte que els treballs suposarien moltes molèsties als veïns i, sobre tot molèsties i destorb a les activitats de la falla Passeig amb casal  en el carrer. I això tampoc no ha canviat massa després d'un any. Només canviarà, si l'obra es du a cap i nosaltres esperem que sí pel bé dels veïns i Tavernes, el protagonisme i les fotos dels autors.