L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimarts, 16 d’abril del 2024

L'Avinguda de la Marina de la platja compta amb nous fanals i lluminàries més eficients i de menor consum energètic

 

L'empresa Electromat Energia, S.L., adjudicatària del programa de substitució de l'enllumenat de la zona sud de la platja (sectors 1-2-3), està finalitzant aquests dies la instal·lació de noves lluminàries en l'Avinguda de la Marina de la platja.

Aquesta obra suposa una inversió total segons contracte de 137.840'70 euros, impostos inclosos, i que compta amb una subvenció de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) aconseguida pel govern de Compromís de la passada legislatura .

 

 

 

El projecte  enllestit en el seu dia per Compromís afecta al canvi de 283 punts de la il·luminació pública de la zona sud de la platja (final de l'avinguda de la Marina fins a la plaça de la Safor). El projecte de renovació i millora d'aquests 283 punts de llum substitueix els anteriors, amb tecnologia de descàrrega de vapor de sodi d'alta pressió, que a més de poca eficiència presenta factors de risc per contaminació si no es realitza el procés de reciclatge corresponent.

La renovació millorarà l'eficiència energètica de l'enllumenat públic d'aquest sector de la platja amb una reducció del consum d'energia,  millora de la il·luminació i reducció de les emissions de CO2 llançades a l'atmosfera, preservant així el medi ambient.

 
Les noves lluminàries a l'avinguda de la Marina

 
Noves lluminàries des de la Porta del Sol fins a la Plaça de la Safor, límit sud de la platja
 

Les noves lluminàries estan dotades amb tecnologia LED, de menor potència però de major eficàcia que les anteriors, cosa que redueix un 50% el consum elèctric. També es contempla la disminució de la contaminació lumínica de la instal·lació en emprar les òptiques i orientacions més adequades en cada cas.

Els 283 punts nous tenen una potencia total de 16.185 W, amb la qual cosa s'assoleix un estalvi energètic del 55% sobre el sistema antic, que necessitava una potencia total de 36.440 W.