L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

divendres, 12 d’abril del 2024

El pont sobre el Vadell, en el Camí Vell de Gandia, cal d'una reparació en la barana


El Camí Vell de Gandia és un dels més transitats del terme en ser l'alternativa a la comarcal fins a Borderia: això és un fet indubtable, com també és indubtable que de vegades hi ha excessos de velocitat i molt de pas de vehicles que, per les seues característiques de grandària i tonatge, no haurien de fer-lo servir, cosa que fan en contra de la senyalització existent. 

Aquest gran tràfec provoca problemes que,  majorment són motiu de desperfectes tant en el camí com en infraestructures annexes, cosa que ha passat en la barana del pont sobre el Vadell que, com es pot comprovar en la foto, ha patit algun colp fort i enrunament d'una de les parets. 

El pont del Camí Vell de Gandia és estret - massa estret pels temps que corren-  i  presenta unes característiques arquitectòniques més pròpies d'una construcció de temps passats, de fa segles, quan es degué construir per facilitar el pas a carruatges i cavalls, on calia només un parell de metres per salvar el riuet.

 

 

No coneixem ni qui, ni com, ni en quines circumstancies es va manar bastir, però per les seues característiques, i a falta d'estudis, fa pensar que té alguns segles d'antiguitat, la qual cosa el converteix en un element patrimonial singular, digne de conservar i cuidar. 

Cal per tant actuar i reconstruir la part danyada abans de que els desperfectes produïts segurament pel xoc d'algun vehicle vagen a més, siguen més grans. Cal conservar-lo en el millor estat, una actuació que pensem es pot acompanyar amb una senyalització informant de l'estretor del camí en aquest punt.