L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimarts, 16 d’abril del 2024

PLE ABRIL 2024: El ple, com estava previst, aprova les obres de millora dels carrers Nou i Cristòbal Almel·la

Intervenció de Josep Llàcer explicant a Eva Palomares detalls del projecte i del preu


No va haver cap sorpresa i el ple d'anit dilluns va aprovar per unanimitat la modificació de crèdits que permetrà, una vegada estiga aprovada definitivament, iniciar tota la tramitació i expedient del projecte de reurbanització del carrer Nou i del carrer adjacent, Cristóbal Almel·la.

Un projecte que, tal com es va dir en el ple, va iniciar el camí amb la redacció inicial el novembre del 2021 pel govern de Compromís, i es va poder debatre i aprovar en plenari en abril del 2023, tot i que als pocs mesos va ser paralitzat per decisió de l'actual Alcaldia uns mesos després en el ple corresponent al mes d'agost.

Les intervencions que poguérem escoltar ahir ens confirmen que el projecte que ara vol executar el nou govern és bàsicament el mateix redactat pel govern de Compromís, amb algunes millores referents a la sequia que travessa enterrada el carrer Nou.

El regidor d'Obres, Josep Llàcer, de Compromís, confirmava la col·laboració amb Hidraqua - empresa concessionària de l'aigua potable - per millorar la séquia que actualment es troba en molt mal estat, que causa molèsties en baixos i cotxeres del veïnat. També s'evitaran possibles inundacions en cas de fortes pluges, indicava Llàcer, que alhora remarcava que complim el compromís amb el veïnat de la zona, però també de tot Tavernes perquè l'obra beneficia tota la ciutat.
 
  
 
 
Les pujades de preu han afectat el valor del projecte a executar 
 
La portaveu del PP, Eva Palomares, va expressar el recolzament a l'obra, va assenyalar la confiança que ara siga una realitat i recordava que els veïns i la ciutadania en general porten molts anys amb accessos inaccessible i clavegueram en mal estat.

Palomares va recordar que, quan la redacció del projecte en novembre del 2021, el valor de l'obra és va estimar en 392.150 euros, mentre en abril del 2023 quan va entrar en plenari el valor ja era de 529.000 euros i ara es licitarà per valor de 640.542 euros. La regidora popular va informar que el tècnic que ha treballat en l'actualització de pres li havia confirmat que "és el mateix projecte" amb actualització de preus, i considerava que els ciutadans anàvem a pagar una obra més cara, per tant "desitgem que siga una realitat".

Josep Llacer va justificar que no es licitara l'obra tot seguit a la redacció, quan  el valor era de 392.150 euros, perquè va haver d'actualitzar preus:  "amb seguretat hauria quedat deserta", recordant que eixos anys van ser les de les pujades incontrolables en la construcció. "Tots hem hagut d’esperar però crec ha valgut la pena perquè es millor anar al segur amb els preus" concloïa Llàcer.

Fins i tot, i això ho recordem nosaltres, el projecte es va vore afectat per la crisi de preus dels darrers anys, com algunes de les obres ja adjudicades a Tavernes que es van paralitzar perquè les empreses renunciaven pel fort increment de preus, mentre també es donava el cas que per a altres obres licitades ni es presentaren ofertes.
 
 

 
Tràmits per al projecte

El projecte que es licitarà contempla en els dos carrers afectats la renovació de les voreres, nova pavimentació de la calçada, la substitució de la xarxa d’aigua potable i del mobiliari urbà, la millora de l’accessibilitat i, com es va dir, en el cas del carrer Nou, donar una solució a la problemàtica que presenta la séquia soterrada.

En ser el finançament per una modificació de crèdits, al càrrec del romanent del 2023, caldre esperar un temps fins que siga definitiva i publicada en el BOP l'aprovació de la modificació de crèdit. Això serà amb prou seguretat el mes de juny, i aleshores l'Ajuntament procedira a la licitació del projecte, l'adjudicació de l'obra, el replanteig i l'inici dels treballs, amb la qual cosa - i hi ha opinions diverses en les consultes que hem fet - les obres podrien començar essent optimistes en el mes d'octubre tot i que altres opinions assenyalen sobre final d'any. Siga com siga, confiem siga una realitat.