L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dijous, 4 d’abril del 2024

El CEIP Magraner participarà setmana vinent a Barcelona en la "Conferència de la Dècada de l'Oceà 2024" impulsada per la UNESCO

 

 

El CEIP Magraner participarà la pròxima setmana en la Conferència de la Dècada de l'Oceà 2024 que se celebra a Barcelona, on estarà representat per Amparo Albacete Cremades, mestra del centre i coordinadora nacional de projectes de sostenibilitat de la Xarxa PEA d’Escoles Associades a la UNESCO.

La professora vallera participarà com a ponent el dia 9 d'abril en un dels actes satèl·lits, l'anomenat Blue Education in Action (Educació Blava en Acció), coorganitzat per ACTeon, All-Atlantic Blue Schools, BlueLightS, Ciencia Viva, EMEPC, EMSEA, EU4ocean coalition, ICM-CSIC i OFB i que tindrà lloc en el Centre de la Platja de Barcelona. 

 

Amparo Albacete i la mascota "Plastiquín"

La conferència mundial

La conferència mundial se celebra a Barcelona amb el lema “La ciència que necessitem per a l’oceà que volem” entre el 8 i el 12 d’abril a la zona costera de la ciutat comtal. Serà una acte presencial co-dirigit per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, i el Comité Espanyol de la Dècada Oceànica Nacional que està dirigit pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC).

En la conferència es debatran les dimensions de les aplicacions de l’Alfabetització Oceànica i el paper clau del foment d’una relació cívica amb l’oceà, abordant el Desafiament 10 de la Dècada dels Oceans 2024 en el quart any de la implementació de les Nacions Unides de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030).

Alumnes del CEIP Magraner en una activitat mediambiental
 

La Conferència de la Dècada de l'Oceà 2024 reforça també el compromís d'Espanya amb l'economia blava i el desenvolupament sostenible de l'oceà i, a més, confirma la posició espanyola en ciències marines.

Educació Blava en Acció i el projecte "Desplastifica't"

Al llarg de la setmana vinent es duran a terme diversos actes satèl·lit en localitzacions de Barcelona. Un d'aquests esdeveniments és el denominat "Educació Blava en Acció". L'objectiu general és reunir alumnes, estudiants, professors, científics i autoritats locals per compartir les seues experiències i co-desenvolupar futurs conceptes i iniciatives d’educació blava.

 

Alumnes del programa d'Angola

 

L'experiència pretén portar els rius i l’oceà a les aules dels centres perquè els/les alumnes adquireixin coneixements, habilitats i valors que siguen essencials per al lliurament d’accions i pràctiques sostenibles en el nostre planeta.

La professora Amparo Albacete serà l’encarregada d’exposar als assistents el projecte "Desplastifica't" de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO d’Espanya, del qual ella és la ponent coordinadora i que en la jornada compartirà espai amb representants de projectes d’altres països com Equador, França, Rússia i Regne Unit.

 

 

 

"Desplastifica't" és un projecte nascut l’any 2018 a Espanya i que s’ha estés a Escoles Associades a la UNESCO de Cuba i Angola. La iniciativa tracta de conscienciar i actuar en contra de la contaminació per plàstics. Actualment, participen  al voltant de 32.000 persones a nivell mundial. 

Cal recordar que, a nivell local, s’han fet diverses accions com neteges de microplàstics a la nostra platja amb la coordinació del CEIP Magraner, la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes  i l’ONG Xaloc i amb la participació de tots els centres educatius de la localitat.  El Museu de l’Absurd, també forma part del projecte i enguany vorà la llum amb una segona edició del 16 al 30 d’abril a la Casa de la Cultura.