L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dissabte, 13 d’abril del 2024

Sis mesos d'anuncis de millora i defensa de les nostres platges... però l'arena continua amuntegada. Sort que no hem patit forts temporals!.


El veïnat dels edificis al voltant del lloc on l'Ajuntament acumula arena de fa mesos (per darrere la capella de la platja) i que s'havia d'usar per defensar les nostres platges dels temporals de l'hivern, està molest. Molest i enfadat en vore com passa el temps i les actuacions anunciades amb aquesta arena, tant en la premsa com en els mitjans oficials,  no s'han executat quan estem a poc de temps de la temporada estival. I tenen els voltants plens de tones i tones, muntons i muntons d'arena.


 

 

Alguns dels veïns i veïnes han expressat a l'Ajuntament les queixes per les molèsties que, afirmen, els produeixen els muntons d'arena, perquè dificulten la visibilitat i són un fre al pas de la brisa terrestre a més que, si bufa el vent, arrossega pols als habitatges.

Aquest arena acumulada, segons es va dir en el seu dia, havia de servir per protegir dels temporals de l'hivern els punts crítics de la platja, però ha passat el temps i les tones descarregades al descampat al voltant de la capella de la platja no s'han usat per a res.

 

 

 

 

 

Un anunci a octubre d'una actuació que no es va fer

La premsa comarcal i també ací ens vam fer ressò, el passat mes d'octubre anunciava que  l'alcaldessa Romero i el regidor d'Urbanisme, Juan Bautista Talens, s'havien reunit amb la subdelegada del Govern al País Valencià, Raquel Ibáñez i el cap de servei de Projectes i Obres de Costes, Javier Estevan. L'objectiu era tractar els problemes i la situació de les nostres platges, i la reunió va acabar amb la decisió que Costes entregaria uns 7.000 metres cúbics d'arena a Tavernes perquè actuara abans dels temporals d'hivern. 

Es va anunciar que era qüestió de setmanes usar l'arena per crear una barrera de defensa als edificis de la primera línia. Es va dir que l'Ajuntament llogaria maquinària i els operaris de la brigada municipal col·laborarien per crear un cordó dunar en la zona de l'avió de la Goleta i en la zona enfront de la Plaça Alcudiola, on els temporals últims deixaren a l'aire els fonaments dels edificis de primera línia.

Havia de ser cosa d'unes setmanes, abans de l'hivern però...  va passar novembre, desembre, hem començat l'any nou, s'ha acabat l'hivern, ja som a meitat abril, hem gaudit de la Pasqua... sense cap millora en l'arena de les platges, sense cap actuació. 

L'arena continua a muntons i sort que l'oratge no ha fet cap cap malifeta, no hem patit cap temporal greu, com altres anys. La Goleta, que sempre és la més afectada, ja  li cal una reposició tot i que només ha perdut una part de l'arena de la darrera reposició el passat estiu, com es veu en les fotografies. 

 

 


No ha desaparegut tota l'arena com altres anys, però no és suficient per a l'estiu...

 Un nou anunci a febrer.... però sense res per ara.

El passat mes de febrer la premsa es feia eco, com també una nota de premsa de l'Ajuntament, que la Demarcació de Costes farà una aportació d’arena de més de 20.000 metros cúbics en les platges de Tavernes abans de l'inici de la temporada estival, especialment en la  Goleta i la zona nord de la platja urbana. 

Ací ha de tindre el seu paper l’arena acumulada, però amb quina qualitat?. Entra aquesta i una quantitat superior que es vol dur, serviria per a recuperar sobre uns 10 metres d’amplària de platja i afrontar els mesos d’estiu amb garanties de poder comptar amb tot els serveis. Es va anunciar el contracte amb l’empresa Tragsa per executar eixa reposició a càrrec del Govern d’Espanya. 

Ja han passat dos mesos, com aquell que diu estem damunt de l'estiu pel canvi climàtic i d'eixa reposició no se'n sap res. Mentre els veïns i veïnes continuen deixant vore el seu malestar...