L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dilluns, 15 d’abril del 2024

El ple aprovarà el projecte dels carrers Nou i Cristobal Almel·la paralitzat l'any passat amb el canvi de govern municipal

 

El ple d'avui aprovarà amb seguretat el projecte de reurbanització del carrer Nou i del carrer adjacent, Cristòbal Almel·la, projecte que va iniciar el govern de Compromís en la passada legislatura i que va ser paralitzat amb el canvi de govern a l'Ajuntament.

Segons la informació facilitada pel govern municipal en les xarxes socials de l'Ajuntament, es reempren el projecte de la renovació de les voreres, pavimentació de la calçada, substitució de la xarxa d’aigua potable, així com mobiliari urbà i la millora de l’accessibilitat. 

La reurbanització dels carrers Nou i Cristòbol Almel·la s'havia d'executar l'any passat, però l'alcaldessa Romero els va paralitzar (també el Centre d'Interpretació de Bolomor) amb una modificació de crèdit aprovat en el ple  celebrat a finals de juliol, tot i que corresponia a l'ordinari d'agost (coses de les vacances d'estiu). Va tindre l'únic vot en contra del PP, que va considerar que s'estaven donant de baixa obres que haurien de ser prioritàries per al consistori es donaven de baixa, mentre que el vot a favor de la paralització emés per Compromís,  que era en contra dels seus dos projectes, no es va entendre massa en molts sectors vallers.

 

 

 

Tot i que es va dir que s'inclouria dins les inversions del pressuposto del 2024, l'obra es finançarà amb el romanent del pressupost del 2023 amb la qual cosa s'obrirà un termini d'espera per disposar dels diners i iniciar els tràmits de l'expedient, que pot ser fins a 2 mesos després, segons la nota publicada pel govern municipal, que confia iniciar els tràmits del projecte a finals del mes de juny. 

Una vegada avui el ple aprove la modificació de crèdit, seguirà la publicació en el BOP, les possibles al·legacions, la resolució d'al·legacions si les hi ha, la publicació en el BOP de l'aprovació definitiva, i ja després la licitació, l'adjudicació, el replanteig i l'inici de l'obra... temps i temps.

Les opinions més optimismes sobre l'inici de l'obra parlen per a octubre, d'altres aventuren que  a finals d'any... tot i que sí es reconeix que, el projecte iniciat per Compromís i que ara vol executar l'alcaldia del PSOE guanya uns mesos respecte l'any passat, però així i tot no canvien massa els arguments que l'alcaldessa Romero va usar per paralitzar el projecte l'any passat.
 


En aquell ple de juliol, es va dir que no hi havia temps material per executar i acabar el projecte eixe 2023 per ser una obra obra finançada a càrrec del romanent de l'any anterior 2022. Enguany trobem el mateix: obra finançada a càrrec d'un romanent, en aquest cas del 2023 i, teòricament, per acabar en el 2024. 

Altres motius que s'usaren per paralitzar el projecte: que els treballs suposarien moltes molèsties als veïns i, sobre tot destorbaria les activitats de la falla Passeig amb casal  en el carrer, tampoc no han canviat. De tota manera, benvingut siga el projecte, i que es duga a cap.