L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimecres, 17 d’abril del 2024

AVÍS GENERAL A LA POBLACIÓ: La Generalitat prohibeix efectuar cremes agrícoles de qualsevol classe fins al 15 d'octubre

 


 La Generalitat ha publicat en el DOGV la prohibició d'efectuar cremes agrícoles, forestals i de marges de cultiu fins al pròxim 15 d'octubre, una decisió que afecta Tavernes i tot el terme municipal. 

La  resolució de la Generalitat avança la suspensió de cremes agrícoles que,  habitualment, començava l'1 de juny, però enguany el període comença un mes i mig més abans de l'habitual i, en conjunt, seran 6 mesos durant els quals està prohibit qualsevol tipus de crema de residus agrícoles.

La Generalitat ha pres la decisió després de l'incendi declarat el diumenge passat a Tàrbena, que ha suposat calcinar sobre les 600 hectàrees de terreny.  La resolució amplia la suspensió fins a nova ordre tenint en compte l'actual escenari meteorològic marcat per la sequera. 

El document  ja s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat . i al respecte la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, en justificar la mesura ha recordat que "tenim escassetat de pluja, en algunes zones un 90% menys que l'any passat, i estrés hídric. La vegetació està molt seca perquè la humitat és molt baixa i les temperatures estan sent molt elevades per a l'època de l'any". Tot això són factors que faciliten els incendis i llur propagació descontrolada si se'n produeixen.

Les cremes agrícoles estaran prohibides amb caràcter general excepte que es produesca un canvi de circumstàncies, quan tornaria a adoptar-se la determinació que corresponga més adient.