L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dijous, 4 d’abril del 2024

Un veï vol obrir un debat al voltant de la ronda de circumval·lació i la situació actual del projecte, que considera arriba tard per la climatologia futura

 

 

 El veí Stefan George ens remet una carta on indica la seua voluntat d'encetar un debat sobre la viabilitat real i actual de la variant CV-50 al pas per Tavernes i per a això demana posar-se en contacte amb entitats ecologistes locals. Nosaltres li aconsellem, inicialment, el Centre Excursionista, el Grup de Muntanya o els Grups Scouts, i també les associacions de veïns, com són La Valldigna, Tyrius o la de Pensionistes, que sempre han demostrat preocupació pel tema. 

Considera que una mesura d'aquesta importància, la ronda, ja arriba tard i en unes circumstàncies mediambientals de gran impacte per l'obra. Quan a parlar amb el regidor responsable, li aconsellem que demane una cita amb Juan Bautista Talens (PSOE), regidor de Urbanisme, Planejament i gestió urbanística, i de Medi Ambient.  Gràcies per la vostra carta, que reproduïm tot seguit. Sort i que tinga una bona resposta


Bon dia. Sóc Stefan George i soc veí de Tavernes de la Valldigna. 

Fa uns quants mesos vaig assabentar-me de que l'ajuntament està planificant i facilitant la construcció de la nova carretera, la CV-50, amb l'objectiu de desplaçar el tràfic del centre del poble i ampliar la connectivitat entre les autopistes de la Safor. No obstant, hi ha problemes en relació amb aquesta decisió que no s'estan parlant gens i que tenen impactes importants en el benestar del medi ambient, de la relació entre els ciutadans i el nostre consum i en relació amb el moment històric del poble. 

Estic molt preocupat per la crisi climàtica i de la biodiversitat, per el decreixement forçat que patim a tot el mon a causa de la escassetat d'energia,  en augment i per les males decisions que es prenen en la esfera política davant aquestes crisis degut a la falta de consell i formació en l'àmbit del ecologisme. No sóc un membre molt participatiu en la nostra comunitat ni tinc una formació professional en el tema, però soc capaç d'obtindre la informació adequada per comprendre la complexitat dels problemes i puc obtindre el consell adequat per divulgar i conscienciar la gent de forma sana i constructiva.

M'agradaria parlar amb vosaltres, per si podríeu ajudar-me a obtindre contactes de associacions ecologistes locals o si coneixeu a algun membre a qui puga dirigir-me. Estic interessat en crear un espai de debat assembleari per a fer possible una actuació ciutadana eficient que es plantege realment la viabilitat d'aquest projecte i de les alternatives ecològiques i decreixentistes per a la resolució del problema del tràfic en el poble.

El projecte de construcció ja està aprovat i pròximament començaran amb la redacció del projecte d'obra. És cert que el tràfic de l'avinguda suposa problemes de contaminació, soroll, gast energètic, desgast de l'asfalt i congestió en hora punta (especialment, durant l'estiu) i són problemes als que s'ha de donar una solució decidida per al benestar del nostres veïns. No obstant això, crec que la construcció de la carretera és com matar mosques a canonades, amb el condicionant de que la mosca està sobre el nostre nas.

És una mesura irreversible que s'hauria d'haver aprovat fa molts anys com a mesura de prevenció d'aquest problema, que no està pensada per al nou clima que tindrem a la Comunitat Valenciana, ni al nou ritme de consum globalista que tindrem durant els pròxims anys ni les properes dècades i que es un cost d'oportunitat grandíssim per a altres projectes que, en la meua opinió, es mereix una atenció i un esforç gegant per fer entendre. Tot i que no serà un impacte gran a nivell global, sí que ho serà a nivell local i es açò el que vull tractar.

No tinc clar si m'agradaria preguntar-vos per a poder publicar un post en la vostra web o si poguera parlar-ho amb el regidor de Medi Ambient per  fer una xarrada en la Casa de la Cultura i transmetre el missatge, si fora possible; la ansietat encara m'està causant estralls, tot i que estic treballant la meua salut mental cada volta més eficientment, però considere més urgent trobar veïns que estiguen disposats a escoltar el missatge cara a cara.

Vos agraïsc per avançat tota la ajuda que pugueu oferir-me.

PD: He de donar-vos l'enhorabona per treballar en el blog; és un plaer trobar tanta informació d'actualitat que recopile l'activitat que s'esdevé en el nostre poble i vos anime a seguir publicant.