L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimecres, 3 d’abril del 2024

No, el PP no ha fet res mai, però absolutament res, per a la reforma de l'IES Jaume II el Just de fa 20 anys. Diguen el que diguen

 

Li informem a la Sra. Eva Palomares, que ni ella ni el PP han fet res, però que res, eh?, per ara, per possibilitar una reforma integral de l'IES Jaume II el Just. L'única cosa que podem dir sobre l'institut en anys va ser una esmena al pressupost de la Generalitat del 2017 on l’IES Jaume II de Tavernes s'esmentava dins d'una relació de centres, i en eixa esmena el PP no dedicava res, dedicava 0 (zero) euros per a les obres. I una esmena sense dotació de diners.... com tothom sap ni val, ni va enlloc. No és res.

 


 

Així que, menys dir que gràcies al PP es farà la reforma, i menys encara dir que l'esquerra volia enderrocar el centre, com s'ha atrevit a publicar en Facebook. I que ens obliga a recordar-li que l'esquerra mai no ha volgut la demolició de l'institut, ans al contrari, ha demanat sempre la seua rehabilitació integral. I tenim l'hemeroteca per demostrar-ho. 

Per tant, deixe d'enredar. Nosaltres no direm que menteix als vallers i valleres, cadascú després de llegir que s'ho responga. Això sí, li volem demanar un poc de respecte als fets, a la història perquè publicacions que desmenteixen el que vosté diu, hi ha a desenes.

Anys de demandes durant els governs del PP i sense cap remei

La reivindicació d'obres de millora en l'IES Jaume II el Just es van fer més paleses en la legislatura 2007-2011. ¿Se'n recorda qui governava? El PP a la Generalitat i el PP a Tavernes. La situació de les deficiències del centre arribaren a tal punt que, a  l’any 2009, el reiterat incompliment de les promeses de millora fetes pel PP al centre, motivaren que els alumnes es manifestaren a la Plaça Major, farts de promeses incomplides, de donar les classes en un centre sense condicions, sense calefacció, amb goteres i, sobre tot, amb anys i anys sense que hagués gaudit de cap millora integral.

 

 

 I això no ho diguem nosaltres, ho va dir "Las Provincias" a través del seu corresponsal, cosa que es pot llegir tot seguit:

 

El Director Territorial d’Educació, Camilo Miró, i el Director General d’Ensenyament, Francisco Baila, acompanyats per l’alcalde, Manolo Vidal, es comprometien a actuar de manera urgent sobre els aspectes ja esmentats: reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, els aseos.... 200.000 euros a invertir,  i encara més: asseguraren que les actuacions menors les farien empreses locals.  Res no es va complir.  I amb això arribem a les eleccions municipals del 2011...

Compromís exigeix la reforma integral i urgent del centre 

Amb l'arribada de Compromís a l'alcaldia de Tavernes, s'inicien un conjunt de peticions i demandes de millores del centre. Peticions i demandes que mai foren ateses per la Generalitat governada pel PP, ni van acceptar cap reunió amb els responsables municipals. Sempre respostes del tipus: "Estamos trabajando en ello..."

Fins i tot els diputats a les Corts Valencianes de Compromis presentaren un escrit exigint "la reforma integral de l'IES Jaume II el Just". ¿On està la voluntat de l'esquerra de tombar el centre com vosté tan alegrement ha dit? ¿Com s'atreveix a dir això?

 

 

 

Però el bo i millor, amb gran sorpresa inclosa, arriba el 2015, quan hi ha un canvi en el govern de la Generalitat i es constitueix el Govern del Botànic. En la primera reunió a Conselleria per tractar seriosament la problemàtica de l'IES Jaume II el Just, l'alcalde Jordi Joan rep la informació que, després de tants anys de promeses i més promeses, el PP no tenia res projectat per al centre. Atenció, no ho diguem nosaltres, sinó que ho va dir i explicar amb pèls i senyals "Levante-EMV"

 

 

I a partir d'ací, reunions i més reunions davant la necessitat d'actuar, en una de les quals l'alcalde Jordi Joan, la regidora d'Educació, Bea Ferreres i membres del Consell Escolar de l'institut consensuen amb el secretari autonòmic Miguel Soler la redacció d'un informe sobre les necessitats de l'institut. 

 

L'alcalde i la regidora d'Educació, amb representants de l'IES, reben l'informe de necessitats
 
 
Un informe que es va redactar i on s'arreplegava inicialment la idea que tenia el govern municipal de Compromís i la Comunitat Educativa del centre: mantindre la base de l'institut i executar obres de millora i remodelació. Posteriorment, tal com es va publicar en tots els mitjans, la Generalitat va creure més convenient dur a terme una construcció de nova planta perquè era la millor manera de complir la normativa quan a instal·lacions, accessibilitat i altres característiques pròpies d'un centre educatiu.


Portada de l'informe de necessitats redactat


El govern de Compromís de Tavernes, sempre amb el suport i recolzament de l'IES i Comunitat Educativa, efectuaren diverses gestions per tal que es reconsiderarà el possible enderrocament que aconsellaven els tècnics, tot en base a la singularitat de l'edifici i les instal·lacions que posseïx, p.e. el saló d'actes i emplaçament enjardinat.
 
Mentrestant tenien lloc un conjunt de tràmits i estudis sobre les possibles obres, cosa que teòricament la portaveu del PP, Eva Palomares, hauria de conéixer perfectament perquè ja era regidora i portaveu del PP. Fins i tot, es van redactar informes de viabilitat davant la Confederació per l'afecció del barranc.
 
I arribem a l'any 2018, quan s'engega el Pla Edificant que suposarà un canvi substancial: Tavernes s'hi acull per als centres escolars i per a l'institut, amb la bona noticia que tal com van avançar les gestions les reivindicacions quan a l'IES Jaume II el Just són cada vegada més acceptades i cada dia era més factible la remodelació, i no la demolició.
 
I van patir també els dos de pandèmia Covid amb els problemes de retard, que tot això de vegades s'oblida interessadament.
 
 
 
 
La confirmació definitiva del "no enderroc" arribaria ara fa un any, després d'acceptar l'Ajuntament la delegació de les obres, quan el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, de Compromís, visitava el centre i  confirmava que la Conselleria d'Educació atenia les peticions de la reforma integral demanada pel govern de Compromís i la comunitat educativa del centre.
 
Ho podeu llegir ací:
 
 
I com hem dit,  després de llegir aquesta informació cadascú que en traga les conclusions. Si finalment s'executa l'obra prevista en el Pla Edificant, serà  sense que mai el PP haja posat res de la seua part, això sí, s'aprofitarà d'un treball realitzat per Compromís, tant en l'institut com en la resta de centres escolars que estan previstes dins del mateix Pla Edificant. LI demanem a Eva Palomares i al PP un mínim de respecte als fets i a la veritat dels mateixos.