L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dijous, 18 d’abril del 2024

PLE D'ABRIL 2024: L'Ajuntament dóna recolzament a AVA-ASAJA en les reivindicacions del camp valencià

 
 
Els grups municipals, mitjançant una declaració institucional, han donat recolzament a l'escrit presentat per AVA-ASAJA on es denuncia la situació precària per la qual passa el sector agrari i ramader.

L'escrit d'AVA-ASAJA remarca la situació alarmant dels agricultors i ramaders passen per una situació alarmant, que han propiciat més de 173.000 hectàrees de cultiu abandonades, una xifra que creix cada any, mentre l'edat mitjana de la població agrària són 64,4 anys però els jóvens menors de 25 anys tan sols representen el 0,3% del total.
 
 
 

Es recorda igualment la campanya de mobilitzacions a Europa per a protestar per la crisi de rendibilitat que pateix el camp des de fa anys i per a reclamar una reorientació de les polítiques agràries i mediambientals que la Unió Europea imposa als agricultors i ramaders comunitaris. 

AVA-ASAJA entén que és una responsabilitat dels poders públics afavorir la posada en marxa de mesures que contribuesquen a mantenir l'activitat agrària, que, sens dubte, constitueix un pilar essencial de l'economia i la realitat sociocultural del municipi.
 
 
 

L'Ajuntament afirma que comparteix els anhels, preocupacions i problemàtica que presenta el sector agrari i ramader i adopta la declaració institucional per donar conformitat a les sol·licituds d’AVA-ASAJA:

1.  Reorientar  les  polítiques  de  la  Unió  Europea  (UE)  i  Espanya prioritzant l'agricultura europea sobre les normatives mediambientals, sempre basades en criteris científics.
 
2. Recuperar la preferència comunitària per a garantir la sobirania alimentària.
 
3.  Reciprocitat en tots els nous acords comercials de la UE amb països tercers, així com la revisió i estudi d'impacte dels acords en vigor.
 
4.  Més control fitosanitari en els ports d'entrada de la UE, sobretot en el port de Rotterdam, per a evitar l'entrada de plagues i malalties.
 
5.  Evitar la prohibició de fitosanitaris sense alternatives eficaces en la lluita contra plagues i malalties vegetals i potenciar la investigació de todes no químics.
 
6.  Flexibilitzar els terminis i les exigències establits per les iniciatives legislatives incloses dins del Pacte Verd Europeu perquè els agricultors i ramaders europeus puguen adaptar-s’hi sense menyscabar la rendibilitat de les explotacions.
 
7.  Reduir la burocràcia de les polítiques agràries i, en el cas de la PAC, règim simplificat per als que perceben fins a 5.000 euros d'ajudes directes.
 
8.  Voluntarietat indefinida del quadern digital d'explotació.
 
9.  Una PAC més mediternia i que preveja la necessitat de suport als sectors de secà i del nostre model ramader sostenible.
 
10. No denegar cap ajuda a agricultors vens per falta pressupost.
 
11. Compliment  estricte  de  la  Llei  de  la  Cadena  Alimentària  amb prohibició expressa de venda ardues i fer-ne un seguiment, controls automàtics i sancions greus davant incompliments.
 
12. Canvis estructurals en les assegurances agràries com a eina bàsica de renda, aturant les retallades i ampliant les cobertures.
 
13. Llei  d'emergència  per  danys  de  fauna  salvatge  i  altres  mesures contundents per a reduir la superpoblació a uns nivells compatibles amb el medi ambient i l'activitat humana en el medi rural.
 
14. Intensificar la vigilància en les explotacions i els centres de recepcde les mercaderies robades mitjançant l'aplicació de noves tecnologies.
 
15. Construir infraestructures per a alçar i distribuir l'aigua des de les zones excedentàries fins a les zones deficitàries.
 
16. Modificació dels cabals ecogics.
 
17. Traslladar  el  resultat  aprovat  per  l'ajuntament  a  AVA-ASAJA,  als grups polítics amb representació en les Corts   Valencianes i en el Congrés dels Diputats i als ministeris d'Agricultura i Transició Ecogica».