L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

divendres, 5 d’abril del 2024

La Pasqua de Sant Vicent es presenta amb bon oratge i calor, però amb la presència de calima, la pols del Sàhara

 

Ja tenim al damunt el cap de setmana de Sant Vicent, la segona Pasqua que celebrem els valencians. En la primera tinguérem pluja, però ara serà el bon temps i la calor qui faran acte de presència acompanyats de calima: tot el cap de setmana i dilluns de Sant Vicent ens afectarà una massa càlida, la tindrem al damunt però acompanyada de pols saharià.

La calima ha començat a notar-se avui divendres a  Andalusia, empesa des d'Àfrica pel vent del sud, però demà dissabte anirà escampant-se per la península, de forma menys significativa a Galícia, Balears, Catalunya i el País Valencià.

 

Diumenge arriba un front associat a la borrasca  Kathleen que empentarà la calima cap a l'est, i notarem l'augment en el territori valencià, però també en Catalunya, Múrcia y Balears. Qui més patiran els seus efectes serà Andalusia, Extremadura, Castella-La Manxa i fins i tot Madrid

Dilluns s'espera l'entrada d'un front atlàntic que empentara la calima cap al Mediterrani, o siga que tindrem un dia més de calima al País Valencià,  Catalunya, Múrcia, est d'Andalusia i Balears.

En resum:  situació anticiclònica, amb calima i temperatures que poden arribar en alguns punts fins als 30ºC, o siga temps d'estiu, i més encara el dilluns de Sant Vicent.

 

El dimarts s'anuncia un canvi, no massa important, amb el pas d'una massa més freda que durà una lleugera baixada de temperatures, tot i que potser de fins a 8 graus segons els punts, però el dimecres torna l'anticicló i l'oratge estable, amb bon sol i altes temperatures, normalment més enllà dels 25ºC.

Per tant, i tota la falta que fa, la primera quinzena passarà sense pena ni glòria quan allò que ja comencem a demanar: aigua. Però fins ara, poca aigua i molt de vent hem patit, com en la cançó de Maria del Mar Bonet "Aigo"

 Aigo vos demanam, aigo,
i vos senyor mos dau vent
i mos girau les espatlles
i fas com qui no ens sent.