El CEIP Magraner participarà la pròxima setmana en la Conferència de la Dècada de l'Oceà 2024 que se celebra a Barcelona, on estarà representat per Amparo Albacete Cremades, mestra del centre i coordinadora nacional de projectes de sostenibilitat de la Xarxa PEA d’Escoles Associades a la UNESCO.
La professora vallera participarà com a ponent el dia 9 d'abril en un dels actes satèl·lits, l'anomenat Blue Education in Action (Educació Blava en Acció), coorganitzat per ACTeon, All-Atlantic Blue Schools, BlueLightS, Ciencia Viva, EMEPC, EMSEA, EU4ocean coalition, ICM-CSIC i OFB i que tindrà lloc en el Centre de la Platja de Barcelona.
Amparo Albacete i la mascota "Plastiquín" |
La conferència mundial
La conferència mundial se celebra a Barcelona amb el lema “La ciència que necessitem per a l’oceà que volem” entre el 8 i el 12 d’abril a la zona costera de la ciutat comtal. Serà una acte presencial co-dirigit per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, i el Comité Espanyol de la Dècada Oceànica Nacional que està dirigit pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC).
En la conferència es debatran les dimensions de les aplicacions de l’Alfabetització Oceànica i el paper clau del foment d’una relació cívica amb l’oceà, abordant el Desafiament 10 de la Dècada dels Oceans 2024 en el quart any de la implementació de les Nacions Unides de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030).
Alumnes del CEIP Magraner en una activitat mediambiental |
La Conferència de la Dècada de l'Oceà 2024 reforça també el compromís d'Espanya amb l'economia blava i el desenvolupament sostenible de l'oceà i, a més, confirma la posició espanyola en ciències marines.
Educació Blava en Acció i el projecte "Desplastifica't"
Al llarg de la setmana vinent es duran a terme diversos actes satèl·lit en localitzacions de Barcelona. Un d'aquests esdeveniments és el denominat "Educació Blava en Acció". L'objectiu general és reunir alumnes, estudiants, professors, científics i autoritats locals per compartir les seues experiències i co-desenvolupar futurs conceptes i iniciatives d’educació blava.
L'experiència pretén portar els rius i l’oceà a les aules dels centres perquè els/les alumnes adquireixin coneixements, habilitats i valors que siguen essencials per al lliurament d’accions i pràctiques sostenibles en el nostre planeta.
La professora Amparo Albacete serà l’encarregada d’exposar als assistents el projecte "Desplastifica't" de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO d’Espanya, del qual ella és la ponent coordinadora i que en la jornada compartirà espai amb representants de projectes d’altres països com Equador, França, Rússia i Regne Unit.
"Desplastifica't" és un projecte nascut l’any 2018 a Espanya i que s’ha estés a Escoles Associades a la UNESCO de Cuba i Angola. La iniciativa tracta de conscienciar i actuar en contra de la contaminació per plàstics. Actualment, participen al voltant de 32.000 persones a nivell mundial.
Cal recordar que, a nivell local, s’han fet diverses accions com neteges de microplàstics a la nostra platja amb la coordinació del CEIP Magraner, la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes i l’ONG Xaloc i amb la participació de tots els centres educatius de la localitat. El Museu de l’Absurd, també forma part del projecte i enguany vorà la llum amb una segona edició del 16 al 30 d’abril a la Casa de la Cultura.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.