L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 3 de gener del 2024

ACTUALITZACIÓ: Notícies prèvies a l'arribada dels Reis d'Orient a Tavernes i cavalcada de la vesprada

 

 
Els actes de la diada dels Reis d'Orient a Tavernes comencen a concretar-se per a goig de tots els menuts i menudes de les nostres cases, els quals ja poden preparar-se per a dipositar llurs cartes a les bústies ubicades a la porta de l'Ajuntament i de l'oficina de turisme de la platja. 
 
Demà dijous, dia 4,  serà un dia especial, perquè seran els emissaris dels Reis d'Orient qui, al Campament Reial que es muntarà al passeig del País Valencià arreplegaran personalment les cartes.

Els Reis d'Orient tenen anunciada l'arribada a la nostra ciutat el divendres, dia 5, i faran una primera parada a la InfoTourist de la platja a partir de les 11 del matí per anar primer a les residències de majors i després a partir de les 12 de migdia escoltar tots els xiquets i xiquetes i conéixer i saber els seus desitjos.


 

Per uns Reis valencians i en valencià

I com que estem en temps de Reis, volem recordar que en valencià ni són "Reis Mags" ni "Reis Mags d'Orient". Els tres personatges de la Bíblia cal anomenar-los com cal: Reis d’Orient o si voleu Reis de l’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar no són mags, ni fan trucs de màgia, ni tampoc són "Reis Màgics", per tant cal bandejar, foragitar, expressions del tipus "Reis Mags d’Orient".

Uns Reis d’Orient que el pròxim dia 5, per la vesprada, es passejaran per Tavernes amb una vistosa cavalcada, perquè eixe és el nom correcte del seguici reial: no es diu "cavalgata", cal dir "cavalcada"..