L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 19 de gener del 2024

L'ORATGE: A partir d'avui s'espera un periode curt de pluja amb una baixada general de temperatures tot el cap de setmana



Ahir es va batejar com a “Joan” la borrasca que ens afectarà el dia d’avui i que, segons les previsions, portarà pluja al País Valencià, però també fred, deixant les temperatures més adients al mes de gener.

Quan a situació general peninsular les previsions són que ploga de manera generalitzada, tot seguint el pas de Joan que avança des del sud-oest amb vents humits del sud-oest però en el seu caminar a l’est farà caure les temperatures i facilitarà l’entrada del vent més fred del nord i nord-est.

L’entrada de vent fred suposarà una baixa de la cota de neu fins els 700/1.000 metres al nord peninsular i entre 1.000 i 1.500 al centre de la península, sobre tot en el sistema Ibèric, i en aquest cas a l’interior de Castelló. També tindrem fortes ones en el golf de Cadis i el Mediterrani, principalment a Catalunya i les illes. Les temperatures patiran una davallada a partir de la vesprada, ho notarem més en les mínimes dels pròxims dies, amb la qual cosa tindrem un ambient més propi de l’hivern.

Al nostre territori se’ns espera un matí relativament tranquil, però la nuvolositat anirà augmentant amb l’avanç de la borrasca Joan, i serà sobretot a partir de migdia quan comencen les pluges al territori valencià, que podran ser localment moderades i anar acompanyades de tempesta. A la vesprada i nit d’avui, quan la borrasca estiga damunt del Mediterrani les precipitacions podran ser més generals facilitades per l’entrada de vent de procedència marítima.
 
 
El període de pluja serà curt i per a demà matí encara hi haurà algunes precipitacions, però passarem a una nova estabilitat, que continuarà la setmana vinent amb l’afecció novament de l’anticicló sobre tota la península, com podeu vore en l’animació anterior, i per tant bon sol i recuperació de les temperatures.