L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 27 de gener del 2024

La banda de la SIUM de Tavernes participarà en el Certamen de València en la Secció d'Honor


La SIUM de Tavernes ha confirmat en el seu perfil de Facebook la participació de la banda en el 136é Certamen Internacional de Bandes de València en la Secció d'Honor. Enguany el certament torna a celebrar-se en el Palau de la Música després que aquest emblemàtic edifici haja vist acabades les obres de millora i manteniment.

També es coneix el nom de les 6 bandes que en total enguany hi participaran el dia 21 de juliol en la Secció d'Honor, totalment valencianes. Així, al costat de la nostra banda hi actuaran les bandes:

-Centro Instructivo Musical la Armónica de Buñol 

-Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixò

-Banda Simfònica Unió Musical de Llíria

-Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet

-Sociedad Musical La Artística de Buñol 

 

"L'arbre Blanc" és l'obra obligada

Cal indicar que l'organització ha donat a conéixer l'obra obligada de la Secció d'Honor: "L'arbre blanc" del gater Pere Vicalet, inspirada en una llegenda sobre la denominada "Guerra del francés" del seu poble (Gata de Gorgos - Marina Alta). 

Pere Vicalet és professor de Tecnologia Musical al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. L'obra seleccionada pel Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València 2024 en la Secció d'Honor destaca pel seu disseny espacial, on els músics de les formacions musicals es desplegaran a manera de dues agrupacions enfrontades amb l'objectiu de recrear la intensitat d'una batalla.

El certament de València es celebrarà entre el 18 i el 21 de juliol en les seues distintes categories, i enguany comptarà amb un total de 30 bandes de música, de les quals 19 son agrupacions del País Valencià, 8 de la resta de l'estat espanyol i altres 3 procedeixen de Portugal i Colòmbia.