L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 6 de gener del 2024

La màgia dels Reis d’Orient ¿ens durà la declaració de “Municipi turístic” en el 2024?

 

Tavernes no es troba entre els 39 municipis valencians que la Generalitat ha declarat com a “turístics” el passat 2023 i dels quals ahir, dia de Reis d'Orient,  va informar mitjançant una nota de premsa. Els municipis “turístics” poden accedir a un finançament extraordinari per a pal·liar la deficiència de finançament que tenen aquests ajuntaments.  

Un reconeixement que la Generalitat atorga als Ajuntaments des de fa 4 anys en base al decret 5/2020 de 10 de gener del 2020, i que en la nostra zona tenen Cullera, Gandia, Oliva i Sueca. Les 39 localitats del 2023 se sumen al Registre de Municipi Turístic del País Valencià que inclou en l'actualitat 62 destinacions  amb distintiu de municipi turístic.  La relació completa la podeu consultar clicant l'enllaç.

Els municipis han de complir les obligacions establertes a l’Estatut del Municipi Turístic, “han de promoure la qualitat en la prestació dels serveis municipals a la població turística, contribueixen a un turisme sostenible i inclusiu, amb fonament en el principi d’hospitalitat i en els compromisos que deriven del codi ètic valencià”.

Cal recordar que seran reconeguts amb la condició de municipi turístic les destinacions que acrediten el compliment del requisits marcats quant a població turística, places d'allotjament turístic, recursos turístics i importància del turisme en l'economia local. Uns  requisits diferents segons la categoria en la qual el municipi sol·licita ser reconegut: municipi turístic d'excel·lència, municipi turístic de rellevància i municipi turístic de singularitat.

Els Reis de l’Orient enguany no ens han dut el reconeixement turístic, però igual fan un truc de màgia enllà l'orient  i allò que la Regidoria de Turisme no va aconseguir la passada legislatura, és fa realitat en aquest 2024. Què així siga, ho esperem  sincerament, pel bé de Tavernes i la platja.