L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 11 de gener del 2024

L'Ajuntament continua acumulant arena per dipositar en la primera linia de platja en defensa de temporals




Fa ara 3 anys que ens va afectar de ple la DANA Filomena i el temporal consegüent, amb greus destrosses a les platges de Tavernes i de tants pobles del litoral valencià. Una història que no volem es repetesca i que, perquè no dir-ho i toquem ferro, en qualsevol moment ens pot caure al damunt un temporal semblant: estem en temps de borrasques, entrades de vent polar a la península

I de vegades, el millor a fer es la prevenció. Potser per això, per prevenció i per poder protegir la platja dels embats de les ones en aquells punts crítics, es continua traginant arena d'altres punts de la costa valenciana, tones que són descarregades al descampat al voltant de la capella de la platja.

 

 

 

Fins ara ens hem lliurat: hem tingut una tardor càlida i de vents de ponent, com a principi d'hivern, però sense DANAs, ni gotes fredes, ni grans temporals a la mar. Però això pot canviar en un tres i no res, i caure'ns damunt un temporal com Filomena, Gloria... I si l'arena que s'amuntega és per protegir la platja, però no es du al lloc on cal... poca cosa pot fer.

Tal com vam publicar, l'Ajuntament va anunciar a principi d'octubre en nota de premsa que l'alcaldessa Lara Romero i el regidor d'Urbanisme, Juan Bautista Talens, s'havien reunit amb la subdelegada del Govern al País Valencià, Raquel Ibáñez i el cap de servei de Projectes i Obres de Costes, Javier Estevan amb tècnics de les dues bandes per tractar els problemes i la situació de les nostres platges. La reunió va acabar amb una decisió: com que Costes no anava a actuar, entregaria uns 7.000 metres cúbics d'arena a Tavernes perquè actuara abans dels temporals. 

 

Imatges de Filomena (gener 2021)

Es va anunciar que era cosa d'unes setmanes dipositar l'arena en la platja, per tal de crear una barrera per a protegir les finques de la primera línia. Que es llogaria maquinària i els operaris de la brigada municipal col·laborarien en la tasca, que acabaria en la creació d'un cordó dunar en la zona de l'avió de la Goleta i en la zona enfront de la Plaça Alcudiola, on els temporals últims deixaren a l'aire els fonaments dels edificis de primera línia.

Era cosa d'unes setmanes, però  ha passat octubre, novembre, desembre i som a gener, i es continua acumulant arena però l'actuació anunciada no hi arriba. I no passaria res si s'acumulara arena més temps i més temps... sempre que li poguérem prohibir a l'oratge de que no fera cap malifeta ni cap temporal, almenys fins que tot el treball anunciat estiga acabat. Però no és el cas, no manem de la Natura!