L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

dissabte, 20 de gener del 2024

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: La traició del PP-PSOE als interessos valencians amb el vet a tramitar el dret civil al Congrés

Al final el PP-PSOE ho ha fet: no han defensat el dret civil valencià

 

El tema de la setmana ha estat com la majoria del PP i el PSOE a la mesa del Congrés espanyol no ha acceptat la tramitació de l’esmena de Compromís per a reformar la constitució espanyola i incloure-hi la recuperació del dret civil valencià.

De nou, i en van.... milers, el PP i PSOE són els partits que treballen contra els interessos del poble valencià: el no al canvi de finançament, el no al corredor Mediterrani, el no a paralitzar l’ampliació del port de València que ens desfà les platges al sud, el no a deturar l’espoli que patim els valencians en els nostres recursos, el no a la nostra agricultura a Europa, etc.

En el cas de la recuperació del dret civil valencià, el PP i PSOE s’han burlat de les seues pròpies promeses electorals i després de comprometre’s en  la recuperació del Dret Civil Valencià, tant davant de Juristes Valencians com en l’aprovació de les Corts Valencianes, com defensant en els ples municipals les propostes de més de 500 Ajuntaments que demanen la recuperació. Però tot això es converteix en no res, en fum de canyar quan el PP i PSOE està a Madrid on, vulgarment dit, els diputats valencians canvien de jaqueta i s’humilien cap cot davant les decisions dels “jefes” de Madrid i quan tasten "el cocido madrileño"  obliden tot allò que els partits han aprovat al País Valencià, amb  la promesa inclosa de defensar els interessos valencians.

 

Compromís acusa al PP-PSOE vetar la inclusió del dret civil valencià en la constitució

 Però és que la cosa arriba a tal grau de menyspreu  als valencians i els interessos valencians que el PP i PSOE no han deixat ni tramitar la petició de Compromís en la mesa del Congrés. Compromís ja ha anunciat un recurs al Tribunal Constitucional espanyol per vulneració de drets en considerar que els seus diputats tenen dret a presentar esmenes a qualsevol text legislatiu del Congres i qualifica l’actuació del PP-PSOE com a “barbaritat política i barbaritat parlamentària””.

Com a valencians, la gent que fem aquest blog ens sentim profundament i amplament dolguts davant un fet que només es pot qualificar amb un mot: “traïció” als valencians i valencianes. No hi ha cap altra paraula que millor definesca el menyspreu del PP i PSOE a la història i la voluntat expressada envers el dret civil els darrers anys: traïció.

Portem segles, des d’Almansa, que no pintem fava en la política estatal, amb uns representants sempre amb el cap cot davant Madrid, i que s’ha accentuat també en aquests període constitucional que vivim les darreres dècades. Patim una política estatal dominada pel PP-PSOE, els representants dels quals ací al País Valencià voten a Madrid allò que es demanen “els jefes” i s’obliden dels interessos valencians que van dir que defensarien.

I si actuen així és perquè les actuacions PP-PSOE en contra del País Valencià mai no han fet canviar, no han modificat els resultats electorals. Els valencians som així: “muelles” com va dir el vàlid Conde Duque de Olivares. “Muelles” i “meninfots” respecte les pròpies coses i a la pròpia realitat, i si damunt l’únic partit estrictament valencià continua “compromés” en facilitar investidures i votar-li a favor els pressupostos, etc. però no el mostra les dents en cap votació.... tot no serà mai diferent, ens mantindrem en situació de colònia de Castella pels segles dels segles, amén.