L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 11 de setembre del 2023

¿Estan ben col·locades, segons la llei, les banderes de la balconada de l'Ajuntament?

 

 

Sembla ser que no, les banderes no segueixen el protocol de la llei. I ací no calen resolucions municipals de protocols de col·locació de banderes, perquè tenim lleis que ho regulen. Si comencem per la Constitució, l'article 4.2 assenyala que “les banderes i ensenyes pròpies de les comunitats autònomes s'utilitzaran al costat de la bandera d'Espanya en els seus edificis públics i en els seus actes oficials”. I el mateix succeeix amb les ensenyes d'ajuntaments i altres corporacions. O siga poden haver-hi altres banderes junt a la d'Espanya.


Ajuntament de Cullera

I com poden haver-hi altres ensenyes/banderes, la llei 39/1981de 28 octubre regula l'ús de la bandera d'Espanya i altres banderes, i a l'article sisé determina que la bandera d'Espanya  ocuparà sempre un lloc destacat, visible i d'honor; i que si al costat d'ella s'utilitzen altres banderes, la d'Espanya ocuparà un lloc preeminent i de màxim honor. 

Ajuntament de Gandia
 

Si el nombre de banderes que onegen juntes és imparell, s'entén per preeminent la posició central, que és la que es reserva a la bandera d'Espanya; i si el número és parell, de les dues posicions centrals, és preeminent la de la dreta. És parell, el nombre de banderes que onegen a l'Ajuntament de Tavernes, com al de Cullera o Gandia, però ací s'han col·locat al revés.


Així doncs, el lloc preeminent  és el de la dreta de les dues posicions centrals, on es col·locarà la bandera d'Espanya (1). A continuació, la bandera de la Comunitat Valenciana en l'altre lloc central (2). Després, a la dreta de la d'Espanya, la de la ciutat que siga,  i finalment i a l'altre costat la de la Unió europea (4).