L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 3 de setembre del 2023

La DANA deixa les primeres pluges a la Valldigna: la previsió per avui diumenge

  

Tal com estava previst la DANA ha aportat pluges per tot el territori valencià, i com es habitual en les DANAs, localment intenses. A la Valldigna, com a la Safor i les comarques centrals valencianes, ha plogut però en aquesta ocasió - almenys fins ara- no ens trobem entre les zones on més ha plogut.

Ahir tinguérem  pluja i les quantitats mesurades foren, segons AVAMET, a Barx entre 5 i 10 litres, segons el punt del terme;  a Benifairó 6 litres, a Simat 12 i a Tavernes 10 litres als Sequers i 8'4 a l'Ull de Bou. 

Com estava previst, les pluges han estat més fortes aquesta passada matinada, així a Barx s'han mesurat entre 22 i 30 litres, a Benifairó 35 litres, a Simat 41 i a Tavernes 28 als Sequers i 32 a l'Ull de Bou. Són dades actualitzades entre les 0 hores i les 8 de la matinada d'avui i que donada la situació augmentaran al llarg del dia segurament.

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) espera avui diumenge un dia amb precipitacions fortes o molt fortes durant la primera meitat del dia al País Valencià, més a les comarques de València i Alacant, amb tempestes acompanyades de calamarsa i ratxes molt fortes de vent, entre 70 i 80 km/h, que provocaren ones de 3 metres d'altura en el litoral.

"Durant el diumenge és probable que la DANA es trobe centrada al sud-oest de la Península i que s'establesca un flux humit i intens de llevant, aportant humitat de procedència marítima i afavorint que es produesquen precipitacions abundants" destaca AEMET en la seua actualització d'ahir a migdia.

AEMET ha activat l'avís taronja per precipitacions molt fortes almenys fins a les 15 hores, ja que a la vesprada s'espera que les pluges intenses es desplacen cap a Castella-la Manxa i Madrid.



La DANA va arribar ahir dissabte al País Valencià i els registres van ser destacats en algunes localitats de les comarques de Castelló, cas de Borriol amb 184,8 l/m². A València les pluges s'han notat més aquesta passada matinada a les comarques de Camp de Túria, l'Horta i les dues Riberes, com podeu vore en el quadre de dalt, fins a les 7 hores d'avui diumenge.