L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 21 de setembre del 2023

Un gran parc comercial de 17.000 metres es construirà en els solars de les naus de Federico Giner

 

Tavernes gaudirà d'un parc comercial a construir en l'entrada de la població, a la part dreta de la CV-50 en direcció Alzira, en els terrenys de les antigues naus de la fàbrica de Federico Giner (foto superior). El nou parc comercial, que tindrà com a nom "La Valldigna" ocuparà una superfície  total de 17.000 metres quadrats, dels quals 6.500 estaran construïts per ocupar tendes i establiments comercials, amb una zona d'aparcament per a 250 vehicles.

La noticia ha estat donada a conéixer de forma oficial per la consultora Inmoking, en el diari econòmic "Valencia Plaza" i on ha informat que, a més del projecte de Tavernes, hi ha un altre segon projecte de semblants característiques a la Nucia (Alacant). 

Dalt: simulació del nou parc comercial "La Valldigna. Davall: una captura de Google Maps de la situació fa unes setmanes dels terrenys de la fàbrica

 

Una bona noticia que ara es fa realitat i confirma fefaentment allò que va avançar al final de la passada legislatura el regidor d'Urbanisme i Obres, Josep Llàcer, de Compromís, quan va informar que entre les millores immediates previstes pel govern de Compromís per a la barriada de Cantalot,  a més del nou CEIP Sant Miquel i obres de canvis en el clavegueram i l'aigua potable, hi havia la construcció del parc comercial. Llàcer  va informar aleshores que ja s'havien efectuat les gestions per canviar l'ús de les naus industrials i havia autoritzat la demolició per poder ubicar un nou parc comercial en els solars resultans, amb la qual cosa la previsió era iniciar obres en un termini relativament curt.

 

El regidor d'Obres, Josep Llàcer, de Compromís

 

Ara les previsions són iniciar les obres amb el nou any i acabar la construcció del parc de manera que es puga inaugurar a principis del 2025. L'actual responsable d'Obres és el mateix Josep Llàcer, a qui hem preguntat, i ens ha indicat que, com es pot comprovar des de l'exterior de les naus, s'ha iniciat el procés de desmantellament i retirada d'amiant del sostre de les naus així com la gestió de tots els residus, un treball que són previs a la demolició dels antics edificis.

Des de l'exterior es pot observar la retirada de les plaques d'uralita (amiant) dels sostres

Inmoking ha donat també a conéixer que actualment hi ha un 60% arrendat de l'espai comarcial, i confien en una ocupació del 100% tal com avancen les obres. Entre les empreses que s'instal·laran en el parc comercial, hi ha uns coneguda firma valenciana de supermercats, dedicats majorment als productes de consum i de la llar.

 

IKS ha començat els treballs previs

 

Els projectes de Tavernes i La Nucia representen una inversió sobre els 25.000.000 milions i tenen el suport de un Family Office valencià, el qual s'ha unit a l'experiència de Inmoking des de l'adquisició dels solars fins al concepció del que serà el producte final. L'empresa JJ Matriz Capital supervisará el desenvolupament integral dels dos parcs, Inmoking estarà al front de la promoció i comercialització i IKS (Inmoking Servicios Técnicos y Constructivos) gestionarà els aspectes tècnics i legals, segons "Valencia Plaza".