L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 10 de setembre del 2023

El concert conjunt de la banda i la coral Marinyén acte destacat de festes el dia d'avui

 

L'acte més destacat del dia d'avui és el tradicional concert de Festes del Pobles, que tindrà lloc a les 20 hores i com a protagonistes la Banda Simfònica de la SIUM i la Coral Marinyén, amb la col·laboració del cor "XV de març", en un concert conjunt que vol ser  un homenatge a la banda vallera en el seu 140 aniversari.

El concert ha nascut d'una idea des directores de les formacions, Carles Sancho i Fran Lledó, amb un objectiu concret "treballar conjuntament, i sobre tot impulsar la música popular nostra, la del poble, amb peces tradicionals que formen part de les nostres arrels culturals". El nom del concert "Arrels del  poble” fa referència a aquesta realitat cultural i vivencial en un concert que desitgen siga l'inici de futures col·laboracions amb entitats culturals del poble.

El director Carlos Sancho ha fet els arranjaments per a banda de "Canta la mare" i "La Barraca" d'Antonio Chover i "La Dansa del Vetlatori", peça musical arreplegada per Chover. Part del concert l'ocuparà "Cançons de mare",  cançons populars recopilades per Rafael Talens Pello com a tradicionals de Cullera, però que  formen part també de les arrels culturals valleres. Són "Mareta, mareta", "Mare, Vicenteta es casa" i "Baix del pont de Cullera". El programa es completa amb el "Cor d'esclaus" del "Nabucco" de Verdi, "La llegenda del beso"  i "West  Side Story" de Leonard Berstein, però només serà interpretada musicalment.