L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 22 de setembre del 2023

José Enrique Cuñat, de Serveis Públics, i tècnics municipals visiten la planta de Guadassuar on es recicla el fem domèstic valler. EL VÍDEO



El regidor de Serveis Públics, José Enrique Cuñat, de Compromís, va visitar ahir la planta de residus del Consorci Ribera-Valldigna, ubicada a la localitat de Guadassuar, acompanyat de l’arquitecte municipal Juan Tormo i diversos tècnics municipals del Departament de Serveis Públics i Medi Ambient. 
 
Tavernes, com és sabut, forma part del consorci Ribera-Valldigna, entitat que és l'encarregada de l'arreplegada general en la planta de Guadassuar, on són transportats les bosses del fem de les cases valleres (contenidor verd) per a la seua classificació i reciclatge posterior, fins la conversió en compost dels residus orgànics.
 
 
El regidor José Enrique Cuñat és actualment el responsable des de la regidoria de Serveis Públic de tot el procés d'arreplegada, transport i posterior tractament i reciclatge del fem valler domèstic en la planta de Guadassuar, d'ací l'interés de la visita por poder iniciar accions que milloren el procés des de la nostra ciutat.
 
Cuñat i els tècnics municipals van efectuar la visita acompanyats del gerent del Consorci, Ángel Rodríguez, i amb les seues explicacions van poder conèixer de primera mà el funcionament de la planta de residus, una excel·lent planta per les modernes i complexes instal·lacions, i que és el lloc on es destinen les deixalles valleres, així com les de Benifairó i Simat també. Una visita resumida en el vídeo que us oferim a continuació
 


 
El regidor de Serveis Públics, José Enrique Cuñat,després de la visita ha assenyalat que la planta de Guadassuar “és una de les millors d’Espanya. El tractament que es fa del fem de les nostres cases es complet, des què entren els camions el control és total, i cal vore en el procés com es controlen totes les deixalles i, per diversos procediments, se separen les matèries orgàniques d'altres sòlides, cas de vidre, ferro, alumini, plàstic, per a convertir-se en compost".
 
 
 
 El regidor de Compromís ha lloat i agraït el treball del Consorci Ribera-Valldigna i ha animat la ciutadania a reciclar totes les deixalles que puguen tindre una segona vida. Considera que és una conscienciació que s'ha d'iniciar des de menuts, i assenyalava "la importància d'animar i ensenyar els menuts perquè reciclen. Cada dia estem tots més conscienciejats, però és important que l'aposta pel reciclatge siga total, com a defensa del planeta i medi ambient".