L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 15 de setembre del 2023

ORATGE: El matí pot ser complicat al litoral valencià, on AEMET dona avis taronja per pluges i tronades


AEMET dona avís taronja en tota la franja litoral amb pluges i tronades que poden ser intenses. Avui ens creuarà una ona d’aire fred en altura que amb el vent de llevant en superfície farà que cresquen tempestes, localment intenses, que poden anar fins als 40 litres en una hora segons la previsió AEMET.

Tavernes està pendent de l’oratge en plena setmana de Festes del Poble i avui hi ha la nit de paelles com atractiu principal, que no cal ni dir que és a l’aire lliure i dependrà molt de l’oratge. Ací fem un resum dels models meteorològics i les seues previsions, però ha de quedar clar que són previsions, com també cal dir que setembre  és el mes més difícil per a les previsions, ja que amb qualsevol situació podem tindre ruixats molt forts i extremadament irregulars.

 

I avui la previsió inicial és de pluges, que localment poden ser fortes, preferentment en el litoral valencià.  Aquesta matinada ja hem tingut les primeres tempestes sobre la Valldigna, la Safor i el nord d’Alacant i, tot que ha plogut a la nostra comarca, les quantitats fins a les 9 del matí eren minses:  segons AVAMET han estat 19 litres a Barx,  Benifairó 4'3 litres, Simat 17'8 litres  i 6'2 litres als Sequers i 8 litres a l’Ull de Bou de Tavernes, quantitats que augmentaran perquè plou ara mateix a tota la Valldigna. 

 

 

Situació a les 9 matí
 

 

Com hem dit AEMET dona avís taronja en una gran franja litoral del País Valencià i Catalunya, uns avisos que poden canviar, i amb ells les previsions: ara mateix els models predictius parlen de possible activació d’avisos taronja per a l’interior.

 

Ahir avançàvem una previsió de matí complicat al litoral valencià – com confirma  AEMET amb l’avis taronja- i una vesprada més tranquil·la, però ara mateix les darreres actualitzacions  parlen de la probabilitat que les pluges i tempestes  continuen per la vesprada i fins a la pròxima matinada en amples zones del territori valencià. 

 

Si que sembla més segur que demà dissabte gaudirem d’una jornada normal, sense problemes, però que es pot tornar a complicar diumenge, el dia de fi de festes. Ja en parlarem en el seu moment.