L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 13 de setembre del 2023

ORATGE: Ahir tinguérem tempestes i pluges que s'anuncia continuaran fins el pròxim dissabte

 


Ahir, tal com estava anunciat, al llarg de la vesprada creixeran tempestes, amb pluges i tronades i també calamarsa en molts punts del País Valencià. Ací a la Valldigna tinguerem llamps i trons, i no tenim cap noticia de caiguda de pedra, tot i que les precipitacions foren generoses a Barx i Simat. 

Aquestes són les màximes que ens dóna AVAMET:  Barx, a la Drova 41 litres, Benifairó al Pator 14 litres, Simat 45 litres i Tavernes a l'Ull de Bou 14 litres.

Avui tot apunta a un dia més tranquil en general, sense deixar de costat tempestes que es poden formar el matí i la vesprada, sobre tot a l'interior, que poden deixar ruixats.
 

 

 

Hui tindrem un dia més tranquil encara que alguna tempesta podrà fregar les zones més litorals durant el matí i de vesprada podran créixer tempestes per l’interior que podran deixar alguns ruixats. 

Demà dijous novament tindre un dia ben inestable, amb tempestes que poden afectar la Safor-Valldigna i les comarques del nord d'Alacant i que ens arribaran des de la mar. Poden donar-se pluges fortes en punts concrets, i de prou intensitat en temps curt.

 


 El divendres tindre el dia més complicat segons tots els model de previsió, amb fortes pluges sobre tot pel mati a la nostra zona geogràfica. Tindrem un embossament d'aire fred, vent de llevant i com sabem una mar càlida, tots els ingredients perquè ens ploga i bastant a les comarques del sud de València i  nord d’Alacant, sense deixar de costat acumulats que poden susperar els 100 litres i en moltes ocasions amb tempestes.

 

 

 

Previsió pessimista per aquesta setmana de Festes del Poble en la qual, com ja vam dir,  AEMET  dona probabilitats de pluja al nostre poble entre el 95 i el 100 per a dijous i divendres, que abaixarà un poc més, fins al 80%, per a dissabte.

Tot esperant la DANA que s'anuncia a la part oest peninsular i que segons l'evolució que tinga pot donar-nos mes pluges el cap de setmana.