L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 27 de setembre del 2023

El Club Ciclista La Valldigna (CCLV) ret un merescut homenatge a la seua ciclista Rosa Sansaloni

 

El Club Ciclista la Valldigna (CCLV) ha retut un emotiu homenatge a l’esportista de Tavernes, Rosa Sansaloni Vercher, sense dubtes la millor atleta femenina que ha donat Tavernes fins el moment actual. El club valler ha volgut homenatjar Rosa Sansaloni i felicitar-li la proesa d'haver-se proclamat recentment campiona d'Espanya Paralímpica en la categoria W5C.  

L'Ajuntament de Tavernes ha col·laborat en l'homenatge que s'ha celebrat en el Saló de Plens de la Casa Consistorial amb la presencia de l'alcaldessa i regidor d'Esports, Lara Romero i Josep Llacer, i membres del CCLV encapçalat pel seu president Ismael Plancha.

 

El club ciclista ha fet lliurament de dos jerseis de campiona d'Espanya a Rosa Sansaloni, que ha donat les gràcies i molt emocionada i agraïda, ha recordat alguns passatges de la seua vida esportiva de la qual podriem definir en una sola frase: "sempre damunt d'una bicicleta", i sobre tot en un valor afegit, practicar el ciclisme en un temps, ja fa dècades, quan ninguna dona el practicava. 

La  vallera Rosa Sansaloni ha estat sempre una ambaixadora de Tavernes en tots els punts de la geografia valenciana i espanyola, a més d'un exemple en vèncer totes les dificultats, amb l'esforç sempre per continuar i superar els clixés d'una societat molt masclista, fins fa uns anys. Quantes voltes haurà sentit Rosa Sansaloni com de manera dissimulada alguns comentaven: "Dona i damunt esportista? Posar-se el maillot o el xandal, agafar la bicicleta, nadar… duatló, triatló… Per què no es dedica a la faena de casa i a cuidar els fills! 

I com a vallers, nosaltres et diem: Gràcies, Rosa, per no haver fet cas i haver donat un exemple de superació, de dignitat, d'empoderament de la dona a tots els teus veïns i veïns. Tens el nostre recolzament, apreci i agraïment.

 

 

I cal també parlar dels èxits esportius, com els recordava el regidor d'Esports, Josep Llàcer, de Compromís, encara que siga només els més importants: primera en establir el record de l’hora femení, cosa que va fer en març del 1995, en el Velòdrom Lluís Puig de València, amb una marca de 37.884 metros recorreguts, campiona Absoluta de la Copa Federació de Duatlo i de la Veterana de la Lliga de Clubs, medalla d’or en campionat d’Espanya per autonomies, medalla d’or en el Campionat Autonòmic de Duatló de BTT, medalla d’or en el campionat per equips de triatló BTT, i últimament, i superant els problemes físics, campiona d'Espanya Paralímpica en la categoria W5C. 

Enhorabona Rosa.