dilluns, 11 de setembre del 2023

¿Estan ben col·locades, segons la llei, les banderes de la balconada de l'Ajuntament?

 

 

Sembla ser que no, les banderes no segueixen el protocol de la llei. I ací no calen resolucions municipals de protocols de col·locació de banderes, perquè tenim lleis que ho regulen. Si comencem per la Constitució, l'article 4.2 assenyala que “les banderes i ensenyes pròpies de les comunitats autònomes s'utilitzaran al costat de la bandera d'Espanya en els seus edificis públics i en els seus actes oficials”. I el mateix succeeix amb les ensenyes d'ajuntaments i altres corporacions. O siga poden haver-hi altres banderes junt a la d'Espanya.


Ajuntament de Cullera

I com poden haver-hi altres ensenyes/banderes, la llei 39/1981de 28 octubre regula l'ús de la bandera d'Espanya i altres banderes, i a l'article sisé determina que la bandera d'Espanya  ocuparà sempre un lloc destacat, visible i d'honor; i que si al costat d'ella s'utilitzen altres banderes, la d'Espanya ocuparà un lloc preeminent i de màxim honor. 

Ajuntament de Gandia
 

Si el nombre de banderes que onegen juntes és imparell, s'entén per preeminent la posició central, que és la que es reserva a la bandera d'Espanya; i si el número és parell, de les dues posicions centrals, és preeminent la de la dreta. És parell, el nombre de banderes que onegen a l'Ajuntament de Tavernes, com al de Cullera o Gandia, però ací s'han col·locat al revés.


Així doncs, el lloc preeminent  és el de la dreta de les dues posicions centrals, on es col·locarà la bandera d'Espanya (1). A continuació, la bandera de la Comunitat Valenciana en l'altre lloc central (2). Després, a la dreta de la d'Espanya, la de la ciutat que siga,  i finalment i a l'altre costat la de la Unió europea (4).

 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar els vostres comentaris d'actualitat. La Cotorra de la Vall els publicará com a notícia sempre que siguen d'interés general i després de comprovar-ne la veracitat.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.