L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 9 de setembre del 2023

La xaranga vallera "Xe Kin Ampastre" guanyadora del XVII Festival de Xaranges Festes 2023

1r premi
 
 
 
La xaranga "Xe Kin Ampastre" de Tavernes ha aconseguit dos premis primers, un el premi a la millor interpretació del pasdoble "Churumbelerías", que era la peça obligada del festival i el segon, el primer premi d'obra lliure amb la qual cosa  la xaranga vallera s'alça com a gran vencedora del festival d'enguany.
 
   
2n premi


3r premi
 
 
El segon premi de xaranga en modalitat obra lliura ha estat per a la "Quart de to" de Quart de Poblet, mentre que el tercer es queda a Tavernes en obtindre'l "Això ho pague jo". El premi a la cercavila ha estat per a la xaranga "4-4-2" de Fortaleny.


Premi de cercavila
 
 
 El “XVII Festival de Xarangues” de Festes del Poble ha tingut lloc aquest matí amb la participació de les xarangues "Xe Kin Ampastre (Tavernes), “Xe, això ho pague jo” (Tavernes),  “442 (Fortaleny), “Els Migranya” (Carcaixent), “Escabussats” (Cullera), “Xarangats” (Cullera) i “Quart de to” (Quart dePoblet)
 
 

La desfilada i actuació de les xarangues han omplert de música la ciutat amb els passacarrers efectuats per les formacions pel casc urbà de la ciutat i que les porta a un punt concret, generalment un bar/restaurant  que en fa de patrocinador i on les xarangues ja tenen una primera avaluació.
 
 
 
El mati s’ha desenvolupat amb una Plaça Major plena de gom a gom, molt animada, i on els assistents han pogut gaudir dels muntatges i números musicals preparats per les xarangues per tal de “seduir” al jurat, format majorment per musics de la SIUM entre els quals enguany hi havia el director de la banda, Carlos Sancho, per tal d’aconseguir una molt bona puntuació que els permeta assolir algun dels premis.
 
 
 Enguany la peça musical obligada ha estat el pasdoble "Churumbelerías" d'Emilio Cebrián i com a segon interpretació musical, cada xaranga ha preparat un número musical que, en conjunt, han estat tots de bona qualitat i han agradat als assistents que han premiat les interpretacions amb forts aplaudiments.
 
 
El festival ha estat, com ja es tradicional i habitual tots els anys, un acte de gran animació, molta diversió, molt bona música i no massa calor, però si un oratge amable amb sol i lluny de la xafogor de fa unes setmanes.
 
Com a final del festival, i després de la mascletà, en la Plaça Major totes les xarangues han interpretat en conjunt la peca obligada "Churumbelerías", dirigides per Carlos Sancho.